ZOMERHACK. Zo verwijder je gemakkelijk de schil van een ananas
© Shutterstock
Een barbecue in de tuin, een terrasje of zelfs een snoepreisje: het is zomer, en dat zullen we na anderhalf jaar corona geweten hebben. Om optimaal te genieten van de zon, de vrijheid en elkaar deelt Billie deze zomerhack om jou het leven gemakkelijker te maken.
Wat is het probleem? Een ananas smaakt niet alleen lekker zoet, ook brengt hij je meteen in meer exotische sferen. Althans: als je het fruit geschild krijgt, want zo’n hard pantser vergt wel een beetje techniek.
De oplossing? Verwijder de groene kruin en de bovenste laag van de ananas zodat je het vruchtvlees kan zien. Neem vervolgens een scherp mes en plaats het mes net onder de schil. Draai de ananas rond zodat het vruchtvlees losgemaakt wordt van de schil. Snij vervolgens ook onderaan een plakje van de ananas en plaats opnieuw je mes in het vruchtvlees terwijl je een draaiende beweging maakt. Maak daarna horizontale en verticale inkepingen in de ananas zodat je blokjes en reepjes krijgt. Het ietwat bittere hart van de vrucht kan je op die manier ook gemakkelijk verwijderen.
Hoofdpunten
Overleden bejaard koppel pas na enkele weken ontdekt: “Tragische gebeurtenis”
Indrukwekkende muurschildering van Matthias Schoenaerts plots bedekt door grijze laag isolatie: “Onaangename verrassing”
Kwart Vlaamse scholen krijgt al bijna tien jaar geen inspectie: “Voor hetzelfde geld krijgen we uiteindelijk de boodschap dat we helemaal niet de juiste weg volgen”
Wat betekent mogelijke overname van Telenet voor het bedrijf? En voor beleggers?
Beste van Plus
Gwyneth Paltrow voor rechter na ernstig skiongeval: “Ze stond recht en skiede weg, terwijl mijn cliënt zwaargewond in de sneeuw lag”
Ex-vriendin klaagt Bad Bunny aan voor 40 miljoen
Journalist verstoort persbriefing Witte Huis: “Je discrimineert mij, dit is China of Rusland niet!”
Recht uit ‘Moby Dick’: walvis brengt zeilboot tot zinken in de Stille Oceaan
Lees meer
Gwyneth Paltrow dient criticasters van antwoord na heisa over haar dieet: “Dat was niet bedoeld als advies”
Jeroen Meus bakt verjaardagstaart: exotische pavlova, chocoladetaart met kokos en biscuit met limoen
Breng de zon in huis met deze oldskool cocktail op basis van sinaasappelsap
Het inspirerende verhaal achter het enige nieuwe tweesterrenrestaurant: “Eén boodschap heb ik voor de jeugd”