ZOMERHACK. Zo verwijder je gemakkelijk de schil van een ananas

 ©  Shutterstock

Een barbecue in de tuin, een terrasje of zelfs een snoepreisje: het is zomer, en dat zullen we na anderhalf jaar corona geweten hebben. Om optimaal te genieten van de zon, de vrijheid en elkaar deelt Billie deze zomerhack om jou het leven gemakkelijker te maken.

Lien Lammens

Wat is het probleem? Een ananas smaakt niet alleen lekker zoet, ook brengt hij je meteen in meer exotische sferen. Althans: als je het fruit geschild krijgt, want zo’n hard pantser vergt wel een beetje techniek.

LEES OOK:

De oplossing? Verwijder de groene kruin en de bovenste laag van de ananas zodat je het vruchtvlees kan zien. Neem vervolgens een scherp mes en plaats het mes net onder de schil. Draai de ananas rond zodat het vruchtvlees losgemaakt wordt van de schil. Snij vervolgens ook onderaan een plakje van de ananas en plaats opnieuw je mes in het vruchtvlees terwijl je een draaiende beweging maakt. Maak daarna horizontale en verticale inkepingen in de ananas zodat je blokjes en reepjes krijgt. Het ietwat bittere hart van de vrucht kan je op die manier ook gemakkelijk verwijderen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer