Nieuwe lading vaccinuitnodigingen de deur uit in Gent: wie is aan de beurt?

Nieuwe lading vaccinuitnodigingen de deur uit in Gent: wie is aan de beurt?

Steeds jongere mensen krijgen een uitnodiging voor een vaccin. Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Gent -

Gentenaar en geboren in hetzelfde jaar als Adele, Rihanna en Radja Nainggolan? Dan krijg je deze week je uitnodiging voor een coronavaccin in de bus.

“We sturen deze week een uitnodiging naar de mensen uit het geboortejaar 1988”, bevestigt schepen van Gezondheid Rudy Coddens (Vooruit). “Mogelijk krijgen ook al enkele mensen uit 1989 een brief.”

Het gaat goed vooruit met de vaccinatiecampagne in Gent. Vorige week was het geboortejaar 1980 nog aan de beurt. Ondertussen zijn we alweer negen jaar verder.

Dinsdag stond de teller op 121.500 Gentenaars die minstens een vaccin hadden gekregen. Dat betekent dat 58 procent van de volwassenen in de stad al is gevaccineerd.

Om de grote drukte in het vaccinatiecentrum ook tijdens de zomermaanden aan te kunnen, zoekt Stad Gent vrijwilligers om bij te springen. “We zoeken vooral mensen met een medisch profiel”, zegt schepen Coddens. “Zij kunnen bijvoorbeeld helpen bij het optrekken van de spuitjes of bij het vaccineren zelf.” Meer informatie vind je op deze website.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio