Marc Swerts heeft tweede boek in trilogie over professor Dekker klaar

Marc Swerts met zijn nieuwste boek ‘Nach Schwitzerland’. © Paul Keyenberg

Kasterlee, Grote-Brogel -

Marc Swerts (55), afkomstig uit Kasterlee en nu met vrouw en kinderen wonend in Grote-Brogel (Peer), heeft zijn tweede boek in een trilogie rond het personage Dekker klaar. De auteur is docent aan de universiteit in Tilburg. De verhalen rond professor Dekker spelen zich dan ook af in een fictieve (maar niet onwaarschijnlijke) wereld van professoren, assistenten, secretaressen: de academische wereld waarin Swerts zelf thuis is. Ook in zijn nieuwste boek Nach Schwitzerland knipoogt hij naar dat intellectuele milieu.

Paul Keyenberg

“Dit tweede deel van mijn trilogie is eigenlijk een prequel en gaat dus eigenlijk vooraf aan het eerste boek Dekker”, vertelt Marc Swerts. “Uiteraard maken verscheidene personages uit Dekker opnieuw hun opwachting in Nach Schwitzerland.”

De hoogmoedige, eigenzinnige en verwaande professor Dekker trekt ook in Nach Schwitzerland alle aandacht naar zich toe. Hij vliegt naar een wetenschappelijk congres in de Zwitserse hoofdstad Bern, terwijl collega’s van dezelfde universitaire campus de verplaatsing met de auto moeten maken. “Ik heb Zwitserland reeds als kind, toen wij met de familie vaak het land bezochten, altijd al een idyllische plek gevonden”, herinnert Marc Swerts zich. “Ik heb dan ook met plezier heel wat jeugdherinneringen binnengesmokkeld in dit boek, dat je ook een beetje als een reisverhaal kunt lezen. De uitdrukking Nach Schwitzerland is eveneens een knipoog naar mensen die het land in de eerste plaats kennen als het oord waar vooral Tirolermeisjes in dirndls rondhuppelen... en naar andere clichés.” Ook het taalgebruik van professor Dekker en andere personages ontlokt de lezer meer dan eens een brede glimlach.

Derde deel in 2022 verwacht

Swerts’ eerste boek Dekker is intussen aan een tweede druk toe en ligt, mede dankzij erg lovende recensies, in de meeste Nederlandse bibliotheken. Ook Nach Schwitzerland werd in een eerste oplage op vijfhonderd exemplaren gedrukt. Die vind je in boekhandels in België en Nederland. Aangezien dit tweede deel een prequel is, vraagt het van de lezer een flinke dosis inlevingsvermogen. Tegelijkertijd kijkt die lezer ongetwijfeld uit naar het derde deel van de trilogie, dat verwacht wordt in 2022.

Nach Schwitzerland, uitgegeven bij Beefcake Publishing, telt 130 bladzijden en is te koop aan 17,50 euro.

www.marcswerts.com
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus