Schoolroutes in Brecht-centrum en Sint-Job worden veiliger

Schoolroutes in Brecht-centrum en Sint-Job worden veiliger

De oversteekplaats in de Venusstraat ter hoogte van de Molenstraat vlakbij de Sint-Michielsschool is een van de 69 knelpunten die minister Lydia Peeters snel wil aanpakken. Foto: Elke Lamens

Brecht -

Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open Vld) gaat op twee plaatsen in de gemeente op korte termijn schoolroutes veiliger maken. Het gaat om de oversteekplaats Venusstraat - Molenstraat in het centrum en de oversteek op de N115 op het kruispunt met het Lochtenbergplein en Franciscanessenlaan in Sint-Job.

“In december 2020 werden de lokale besturen opgeroepen om knelpunten op veel gebruikte schoolroutes op gewestwegen in kaart te brengen. Ons gemeentebestuur kaartte enkele knelpunten aan. De Vlaamse regering schiet nu in actie”, benadrukt Ilse Van Den Heuvel (Open Vld). “Verkeersveiligheid aan de scholen was altijd al mijn stokpaardje.”

In Antwerpen gaat het om 193 knelpunten waarvan er op korte termijn, via zogenaamde quick wins 69 worden aangepakt. Minister Peeters trekt 30 miljoen euro uit om de fiets- en voetpaden en kruispunten te verbeteren, en zebrapaden of fietsoversteekplaatsen aan te leggen of te verbeteren.

Schoolroutes in Brecht-centrum en Sint-Job worden veiliger
Minister Lydia Peeters en lokaal schepen Ilse Van den Heuvel. Foto: rr

Drie schoolroutes

“Voor onze gemeente komen er twee in aanmerking. Zo is er in het centrum vlakbij de Sint-Michielsschool de oversteekplaats van de Venusstraat naar de Molenstraat. In Sint-Job is het gevaarlijk om de Schotensteenweg te voet of met de fiets te kruisen aan het Lochtenbergplein en de Franciscanessenlaan, vlakbij het wijkschooltje van vrije basisschool Maria Middelares.”

Op termijn kan er nog een derde schoolroute in de gemeente bijkomen, maar die behoort tot de 71 knelpunten in Antwerpen die nog verder onderzocht worden. In Sint-Job komt hiervoor nog de oversteekplaats van de Schotensteenweg (N115) ter hoogte van de Canadalaan in aanmerking. Hier passeren ook veel schoolgaande fietsers.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio