‘SportYves’ start warme digitale editie op Strava

‘SportYves’ start warme digitale editie op Strava

Het echte werk dateert al uit 2019: Esther Verhamme, burgemeester Elsie Sierens en Mieke Mertens, partner van de betreurde schepen van sport Yves De Lausnay. Foto: ghl

Destelbergen -

Het echte hartverwarmende loopevenement ter nagedachtenis van de betreurde sportschepen Yves De Lausnay komt er om de gekende reden nog niet. Niet getreurd voor alle sportievelingen: sinds gisteren is er een digitale editie waarop u nu kan inschrijven.

“ Er zijn natuurlijk al heel wat versoepelingen”, zegt plusdochter Esther Verhamme, één van de bezielers achter het mooie initiatief. “Maar ons concept is gebaseerd op samenhorigheid en warmte en daar kunnen wij nu praktisch niet aan voldoen. Daarom willen we dit jaar online een initiatief op poten zetten, om zoveel mogelijk te lopen, wandelen of fietsen. Via de bewegingsapp Strava, door heel veel mensen gebruikt om hun dagelijkse sportieve prestaties bij te houden, doen we het nu op veilige afstand. Het is na één dag in elk geval al erg hoopgevend hoeveel mensen zich willen inzetten.SportYves leeft zeker nog, net als Yves De Lausnay zelf in ons hart.”

‘SportYves’ start warme digitale editie op Strava
Een bescheiden start van uw reporter. Maar er komt meer. Foto: ghl

Hoe werkt het?

De actie loopt van 14 juni tot en met zondag 27 juni. Wie Strava nog niet heeft gedownload: gewoon naar je app store gaan op je smartphone. Nadien doorklikken naar groepen en naar clubs. In de zoekfunctie tikt u SportYves in, en dan word je lid. Het is zo gefikst, en al je sportieve exploten van de komende twee weken worden erin opgeslagen. Om te tonen dat je achter het initiatief staat, is het fijn als je je geregistreerde activiteit de hashtag #wijzijnsportyves geeft. (lees verder onder de foto)


Maar er is meer: wanneer er tegen eind volgende week 10.000 km gehaald wordt, schenkt hoofdsponsor Belfius 5000 euro aan kankeronderzoek via het goede doel CRIG. Er zijn ook vier prijzen te winnen voor individuele deelnemers, via de sponsors Ijsster en Dranken Pede.

Niet twijfelen, maar doen. Samen op de fiets, op de loop of wandelen voor SportYves.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio