Kinderen moeten zorgeloos ontwaken

Kinderen moeten zorgeloos ontwaken

Forse steun ondanks coronabeperkingen Foto: Marc Peeters

Westerlo -

De leden van de Rotaryclub Westerlo hebben voor het eerste sinds lang nog eens fysiek vergaderd. Het werd een bijzondere vergadering want er mochten twee cheques uitgereikt worden. Ook in coronatijden zamelde de club ruim 21.000 euro in voor het goede doel.

“België mag op het vlak van sociale zekerheid dan wel in de kopgroep van de wereld fietsen, zonder toegewijde vrijwilligers verenigd in talloze goede doelen, zouden heel wat mensen met specifieke noden en problemen in de kou blijven staan”, weet Bob Backx, voorzitter van Rotaryclub Westerlo.

“De coronamaatregelen dwongen ons in ons kot en door het blok op events, bleven de euro briefjes devalueren in menig portemonnee. Goede doelen zagen hun inkomsten gedecimeerd. Belgen zijn Bourgondiërs en daar maakten we handig gebruik van door twee keer een ontbijtactie op poten te zetten. Een afhaalontbijt en -brunch spijsden niet alleen de hongerige ontwakende mens, maar ook het Kinderkankerfonds en het Olivia Fund.

Kinderen moeten zorgeloos ontwaken
De eerste fysieke vergadering kon op belangstelling rekenen Foto: Marc Peeters

Het Kinderkankerfonds geeft gezinnen waar kinderkanker toeslaat financiële en psychologische ondersteuning, het Olivia Fund ondersteunt het onderzoek naar moderne behandeltechnieken zoals immunotherapie. Op de cheques stonden bedragen van 10.489,45 en 11.252 euro. “Want kinderen moeten zorgeloos kunnen ontwaken”, besluit de voorzitter. “En daar helpen we graag aan mee.” (mph)

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio