Chez Nanou opent met vier sterren van Toerisme Vlaanderen

Chez Nanou opent met vier sterren van Toerisme Vlaanderen

Xavier De Laet en Vesselina Moreno. Foto: Jan Brys

Brasschaat -

Xavier De Laet en Vesselina Moreno openden zo pas hun vakantiewoning “Chez Nanou” aan de Klaverheide in de wijk Bethanie. Het koppel richt zich vooral op toeristen en zakenlui. “Chez Nanou” mocht intussen al vier sterren ontvangen van Toerisme Vlaanderen.

Vesselina is afkomstig uit Ecuador. Ze kwam als studente in het gezin De Laet terecht en werd verliefd op de zoon Xavier.

“Toen mijn moeder overleed, wilde mijn vader de woning hier verkopen. Maar emotioneel was dat niet eenvoudig. Daarom gingen wij er wonen. Maar eigenlijk is ze te groot. We kwamen dan op het idee om een gedeelte als vakantiewoning in te richten”, legt Xavier De Laet uit.

De kinderen van Xavier en Vesselina noemden hun grootmoeder altijd “Nanou”. Vandaar de naam.

“Mijn moeder was een zeer warme en gastvrije vrouw. Hier was altijd volk in huis. Op dat elan willen wij verder bouwen met onze vakantiewoning. We zijn graag onder de mensen”, gaat Xavier verder.

“In mijn geboorteland zijn de mensen allemaal zeer warm en gastvrij. Ik wil de cirkel verder afmaken door deze vakantiewoning. We hopen op toeristen en zakenlui. Voor wie hier langer wil verblijven, zijn er verschillende prijsformules. Ik denk dan aan expats die bijvoorbeeld in de haven van Antwerpen werken. Maar toeristen kunnen hier even goed komen genieten van de rust. In de tuin is een ruim zwembad”, vervolgt Vesselina.

Het koppel heeft veel zelf gedaan. “Voor we begonnen, hebben contact opgenomen met de gemeente Brasschaat en met Toerisme Vlaanderen. Deze laatste zijn toen al komen kijken en na de verbouwingen nog een keer. Ze zijn hier verschillende keren rond geweest met een checklist. We zijn uiteraard zeer blij met die vier sterren. Het is een mooie erkenning voor het vele werk dat we hebben verricht. Het is hier geen B&B wel een vakantiewoning. Er is een aparte inkom en een volledig geëquipeerde keuken. De gasten kunnen zelfstandig verder”, vervolgt Xavier.

Vesselina is in ons land sinds haar twaalfde. “We zijn één keer in Ecuador geweest. Maar ik heb mijn leven nu hier. Al mijn vrienden zijn Belgisch. Ik wil die Latijns-Amerikaanse warmte hier wel uitstralen, net zoals mijn schoonmama “Nanou” het zou gewild hebben”, voegt Vesselina er nog aan toe.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio