Chrissy Teigen ligt (opnieuw) zwaar onder vuur

Chrissy Teigen ligt (opnieuw) zwaar onder vuur

Foto: Isopix

Het Amerikaanse model Chrissy Teigen (35) heeft via Instagram haar excuses aangeboden voor haar pestgedrag, dat eerder dit jaar aan het licht kwam. Ondanks die verontschuldigingen, krijgt de wederhelft van John Legend opnieuw de volle lading.

Wat voorafging: vorige maand deden model Courtney Stodden en tv-persoonlijkheid Farrah Abraham een boekje open over Chrissy Teigen. Ze deelden met de wereld dat het model hen in het verleden zwaar had gepest. Tegen Stodden zei Teigen onder andere dat ze zich beter van het leven zou beroven. Na enkele stille weken op sociale media, deelde Teigen maandag een brief met haar excuses. “Er gaat geen dag voorbij dat ik me niet overrompeld voel door spijt. Ik was een trol, het spijt me”, staat er onder meer te lezen. Maar Teigen hoeft blijkbaar niet op vergevingsgezindheid te rekenen van haar kennissenkring, integendeel.

Een paar uur na de spijtbetuiging counterde Michael Costello, ontwerper en voormalig deelnemer van talentenjacht Project runway, de excuses met grof sms-gedrag van Teigen. De ontwerper haalde screenshots uit 2014 aan waarin hij verbaal werd aangevallen door het model, nadat een valse racistische uitspraak van hem verscheen. “Racisten zoals jij verdienen het om te lijden en te sterven. Je carrière is voorbij, let maar op”, stond daarin te lezen.

Volgens de designer, die niets met het voorval te maken had, hebben Teigen en haar entourage er nadien alles aan gedaan om zijn carrière te saboteren. Naar eigen zeggen leed Costello zwaar onder het pestgedrag, voelde hij aan dat hij het doelwit was van machtige Hollywoodsterren en kreeg hij donkere gedachten.

Ook geen engeltje

Kanttekening: inmiddels heeft zangeres Leona Lewis zich ook in de discussie gemoeid. Ze vindt het erg dat de designer werd gepest, maar stelt dat hij zelf ook geen heilig boontje is. De reden? Ze zou defileren in een van zijn ontwerpen in een modeshow voor het goede doel, maar omdat zijn jurk in sample size was en hij de creatie niet aan haar lichaam wilde aanpassen, dumpte hij haar zomaar. “Het was heel vernederend”, zegt ze daarover. De ster zegt er ook bij dat hij inmiddels ook mode maakt voor vrouwen met rondingen en dat iedereen weleens fouten maakt.

Corrigeer