Cirque@taque veegt corona van de festivalweide

Video: atv

Ekeren -

Het heeft aan een zijden draadje gehangen, maar Cirque@taque is terug. Alles wordt in gereedheid gebracht om op zaterdag 14 augustus opnieuw de bezoekers te verwennen met een dag vol muziek voor alle leeftijden in park Hof de Bist.

“Na overleg met de bevoegde instanties kunnen we met zekerheid zeggen dat ons familiefestival kan plaatshebben op 14 augustus”, zegt Mattijs De Lee, persverantwoordelijke bij Cirque@taque. ”Een editie zoals we die kennen, kan voorlopig nog niet, maar aan amusement zal het zeker niet ontbreken.” Cirque@taque is een gratis ééndagsfestival dat zich na de middag richt tot gezinnen en ‘s avonds zijn het vooral de jongeren die uit de bol gaan met optredens en dj’s. Jaarlijks ontvangt het festival over de hele dag verspreid tussen de 10.000 en 12.000 bezoekers. Een twintigtal enthousiaste jongeren en een 150-tal vrijwilligers staan borg voor de organisatie.

“We organiseren het festival volledig volgens de coronamaatregelen”, zegt Mattijs. ”De evenementenweide in Hof De Bist aan de Veltwijcklaan wordt omheind. Je zal een plekje moeten reserveren.” De organisatie heeft de steun van het districtsbestuur, de stad en de politie. ”We werken ook samen met een privé veiligheidsfirma”, meldt Mattijs nog. Zaterdag 19 juni wordt over de te procedure en over de line-up verder gepraat. “Vorig jaar hadden we een volledige affiche klaar. We zijn volop bezig de artiesten te contacteren en zullen zo snel mogelijk de namen vrijgegeven.

www.cirqueat.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio