Sterrenrestaurant D’Essensi verkocht: “Oude directeurswoning blijft staan, nieuwe horeca mogelijk”

Sterrenrestaurant D’Essensi verkocht: “Oude directeurswoning blijft staan, nieuwe horeca mogelijk”

Het bekende restaurant dEssensi is verkocht, maar wordt niet gesloopt, zo belooft de nieuwe eigenaar Vlassak-Verhulst weten. Foto: jaa

Schilde -

De fraaie woning aan de Kerkstraat in ‘s-Gravenwezel, waarin tot aan de coronacrisis sterrenrestaurant dEssensi zat, is verkocht. “We gaan de oude directeurswoning niet slopen, maar verhuren ze in de huidige vorm. We hebben al meerdere kandidaten”, aldus de nieuwe eigenaar Maxim Verhulst.

‘Verkocht’. Vastgoedmakelaar Hillewaere kon de sticker met deze boodschap al na twee maanden over het bord kleven waarop het pand van dEssensi werd aangeboden. Maxime Verhulst, CEO van de exclusieve villabouwer Vlassak-Verhulst, is de gelukkige nieuwe eigenaar. Al moet de akte nog verleden worden bij de notaris, maar dat is slechts een formaliteit.

De vraagprijs bedroeg anderhalf miljoen euro. Voor hoeveel het restaurant van de hand is gegaan, is niet bekend. Wat wel lijkt vast te staan is dat de statige dorpswoning, die oorspronkelijk gebouwd werd als woning van de directeur van de nabije jongensschool, de eigendomsoverdracht zal overleven.

“Ik ken het gerucht over nieuwe appartementen, maar die gaan wij niet bouwen”, verzekert Maxim Verhulst. “We tonen met ons bedrijf veel respect voor erfgoed en hebben veel voeling met ‘s-Gravenwezel. Onze eigen kantoren werden trouwens ingericht in het ’s-Gravenhof, één van de oudste gebouwen van de regio opgericht in 1657 en daarna onder meer in gebruik als schoolgebouw door Franse kloosterzusters.”

“Dat hebben we zorgvuldig gerestaureerd. Nee, de sloophamer halen we ook in de Kerkstraat niet boven. Ik bewaar zelf trouwens veel goede herinneringen aan dEssensi, waar ik vaak genoten heb van de kookkunsten van Karl Ave en de gastvrijheid van Philip Jeukens. We missen het heel erg.”

Sterrenrestaurant D’Essensi verkocht: “Oude directeurswoning blijft staan, nieuwe horeca mogelijk”
Het mooi gerestaureerde ‘s-Gravenhof, waarin Vlassak-Verhulst z’n kantoren onderbracht. Foto: Peter Boeckmans / Brent Boeckmans

Artsen

Vlassak-Verhulst heeft dEssensi te huur gezet en volgens Maxim Verhulst zijn er al meerdere kandidaten die interesse tonen. “Horeca kan zeker opnieuw, maar ook advocaten, dokters of andere beoefenaars van vrije beroepen zijn mogelijk. Het is nog te vroeg om de knoop door te hakken. Het staat niet officieel te huur, omdat we spontaan al heel wat kandidaturen kregen.”, aldus de nieuwe eigenaar.

Chef Karl Ave roert intussen in de potten in Il Divino di Milano in Wuustwezel. Philip Jeukens is sinds kort directeur ‘operations’ bij het bedrijf achter de reservatie-tool Tablebooker. (jaa)

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio