Chaletpark Fauwater weer in lockdown na 23 coronabesmettingen

Chaletpark Fauwater weer in lockdown na 23 coronabesmettingen

Het chaletpark Fauwater op de Lichtaartsebaan in Kasterlee is net als in januari weer in lockdown door een aantal coronabesmettingen bij buitenlandse werknemers. Foto: BVDL

Kasterlee -

Het chaletpark Fauwater op de Lichtaartsebaan in Kasterlee is opnieuw in lockdown geplaatst na een aantal coronabesmettingen bij 23 buitenlandse werknemers die daar verblijven. Ook begin dit jaar moesten de bewoners van het chaletpark al eens in quarantaine gaan.

Burgemeester Ward Kennes (CD&V) van Kasterlee ontving begin deze week van de medische diensten opnieuw een waarschuwing dat er op het grondgebied van Kasterlee een aantal buitenlandse werknemers verblijft die positief hebben getest op Covid-19. Alle 23 personen die besmet zijn, verblijven op hetzelfde terrein in het chaletpark Fauwater op de Lichtaartsebaan in Kasterlee. Zij moeten tijdelijk in quarantaine blijven. De burgemeester besliste, in nauw overleg met het Agentschap Zorg en Gezondheid, ook om een lockdown van het chaletpark op te leggen. In Fauwater verblijven momenteel ongeveer 180 personen. Niemand mag het chaletpark verlaten en nieuwe bezoekers worden ook niet toegelaten. In januari van dit jaar werd het park al eens in lockdown gezet door een hoge concentratie aan coronabesmettingen.

“Alle diensten werken opnieuw heel goed samen om dit probleem aan te pakken”, benadrukt burgemeester Ward Kennes. “Maandag kwamen medewerkers van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) ter plaatse met een mobiel testcentrum om meer dan 180 personen te testen. Voorbije dinsdag hebben we de resultaten besproken. Op basis hiervan werden de chalets herschikt volgens verschillende categorieën.” De burgemeester dringt er bij de bovengemeentelijke instanties opnieuw op aan om ook buitenlandse werknemers op te nemen in het vaccinatieprogramma. “Momenteel is er in Kasterlee een hoge vaccinatiegraad en zijn er zeer weinig besmettingen onder de inwoners”, aldus Kennes. “Het is in het algemeen belang dat ook buitenlandse werknemers snel gevaccineerd kunnen worden.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio