Lotte Kopecky wint voor het derde jaar op rij het BK tijdrijden bij de vrouwen

Lotte Kopecky wint voor het derde jaar op rij het BK tijdrijden bij de vrouwen

Foto: BELGA

Lotte Kopecky heeft in Ingelmunster het BK tijdrijden bij de vrouwen gewonnen, voor Julie Van De Velde en Julie De Wilde.

De 25-jarige Kopecky van LIV Racing werkte de 25 kilometer af in 34:01 en was zo veertien seconden sneller dan Julie Van De Velde, de nummer drie van vorig jaar. Het brons ging naar Julie De Wilde. De 19-jarige triatlete Lotte Claes was de beste bij de beloften, voor Fauve Bastiaenssen en Julie Sap.

Kopecky: “Of het deugd doet? Het doet vooral pijn”

“Of het deugd doet, die derde titel op rij? Het doet vooral pijn”, lachte Kopecky aan de finish. “Ik vond het een heel ambetant parcours: moeilijk om in het ritme te komen en met veel bochten waar ik toch niet te veel risico’s wilde nemen. Mijn twee ronden bleven ongeveer gelijk dus ik had wel goed ingedeeld, maar een tijdrit doet altijd pijn. Na één ronde kwam ik door op één seconde van Julie (Van de Velde, red.) en toen dacht ik toch even ‘oei, vorig jaar was het precies makkelijker’. Maar ik wist dat ik mijn eerste ronde niet vol door had gereden, al weet je natuurlijk niet hoe Julie had ingedeeld. Ik heb dan toch maar een tandje bijgestoken.”

“Top ben ik natuurlijk nog niet, dat mag nog niet want het is nog vijf weken tot de Olympische Spelen. De finetuning van de conditie begint nu eigenlijk pas. Ik denk wel dat ik op schema zit. Zondag is er het BK op de weg maar morgen train ik alweer op de piste, volgende week is het ook de Lotto Belgium Tour en in juli de Nations Cup op de piste in Sint-Petersburg, waar ik met Jolien D’Hoore de ploegkoers rijd in het omnium. Daar moeten we echter niet naar het resultaat kijken, maar vooral naar de tactiek en de techniek.”

Volgt zondag een tweede titel? “Het BK op de weg is een heel vervelende en enerverende wedstrijd die moeilijk te voorspellen is. Deze titel is alvast nooit meegenomen maar er zijn hogere doelen dit seizoen. Al is het altijd leuk om te winnen, natuurlijk!”

Van de Velde: “Ik twijfelde nog om te starten”

Julie Van de Velde kwam met twijfels aan de start, maar werd toch knap tweede. “Ik twijfelde echt of ik wel zou starten, want ik was toch wat ziekjes na mijn tweede vaccinatie vrijdag. Gisteren voelde ik me echt niet goed en heb ik zelfs helemaal niet gefietst, dus ik ben wel blij dat ik me vandaag weer beter voelde. Dit is dan toch een geruststelling voor zondag op de weg. De aanloop is niet echt mijn ding maar de finale is echt mooi, dus ik hoop toch me te kunnen laten zien.”

Lotte Kopecky wint voor het derde jaar op rij het BK tijdrijden bij de vrouwen
Foto: Marc Van Hecke

Erelijst sinds 2001:

2001 (Torhout): Heidi Van De Vijver

2002 (Geel): Cindy Pieters

2003 (Wachtebeke): Evy Van Damme

2004 (Wachtebeke): Natacha Maes

2005 (Halle): Natacha Maes

2006 (Wachtebeke): An Van Rie

2007 (Maldegem): An Van Rie

2008 (Moeskroen): An Van Rie

2009 (Saint-Ghislain): Liesbet De Vocht

2010 (Habay): Grace Verbeke

2011 (Tervuren): Liesbet De Vocht

2012 (Lacs de l’Eau d’Heure): Liesbet De Vocht

2013 (Maldegem): Liesbet De Vocht

2014 (Hooglede): Ann-Sophie Duyck

2015 (Tervuren): Ann-Sophie Duyck

2016 (Mol-Postel): Ann-Sophie Duyck

2017 (Chimay): Ann-Sophie Duyck

2018 (Anzegem): Ann-Sophie Duyck

2019 (Middelkerke): Lotte Kopecky

2020 (Koksijde): Lotte Kopecky

2021 (Ingelmunster): Lotte Kopecky

Lotte Kopecky wint voor het derde jaar op rij het BK tijdrijden bij de vrouwen
Lotte Claes Foto: hc
Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden