Waarom in nieuwe Albert Heijn opvallend veel City Pirates werken

Video: Patrick De Roo

Merksem -

Op de Bredabaan in Merksem, vlakbij het districtshuis opende woensdag een nieuwe vestiging van supermarktketen Albert Heijn. Voor de aanwerving van medewerkers ging Albert Heijn aankloppen bij de sociale voetbalorganisatie City Pirates.

Merksem heeft een eigen spliternieuwe Albert Heijn. De supermarktketen heeft zich gevestigd op de drukke Bredabaan. Het werd een vestiging van 1400 vierkante meter groot, goed voor veertig nieuwe jobs.

En voor die jobs ging de keten op zoek naar lokaal talent. “De mensen van Albert Heijn kwamen naar ons met de vraag of we geen jonge talenten kenden uit onze werking om hun nieuw team te versterken. Langs onze kant zijn er veel spelers die op zoek zijn naar een studentenjob, maar dat is in coronatijd niet makkelijk te vinden”, zegt Leander Verbeeck.

City Pirates zit ondertussen op vijf verschillende locaties waarvan Merksem er eentje is. “We vonden studenten uit al onze werkingen die het zagen zitten om aan de slag te gaan bij Albert Heijn in Merksem. Er gaan een achttal spelers en speelsters van ons werken in de supermarkt als student en er hebben ook twee jongeren, niet-studenten, die we leerden kennen op de Antwerpse pleintjes een vaste job gevonden bij Albert Heijn.”

Waarom in nieuwe Albert Heijn opvallend veel City Pirates werken<BR />
Foto: Patrick De Roo

De City Pirates werkten eerder al op die manier samen om voor mensen uit hun werking een job te zoeken. “We deden dat ook al bij Modero gerechtsdeurwaarders en bij Okay in de Jezusstraat. Bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe medewerkers mogen ons altijd contacteren”, aldus Leander.

Niet alleen voor de medewerkers denkt Albert Heijn lokaal. Er liggen ook lokale producten in de rekken in Merksem. Zo verkoopt de supermarktketen de Antwerpse Succes Koffie. Achter de supermarkt is een ruime parking voorzien met 44 plaatsen en een overdekte fietsenstalling.De parking is bereikbaar via de Sint-Bartholomeusstraat.

Albert Heijn Merksem is de 62e winkel voor Albert Heijn België en de eerste voor franchisenemer Pieter-Jan Vaes. Morgen opent ook in Vilvoorde een nieuwe Albert Heijn winkel de deuren. Het merk zit op koers naar 100 winkels in Vlaanderen en de Brusselse rand.

Waarom in nieuwe Albert Heijn opvallend veel City Pirates werken<BR />
Foto: Patrick De Roo
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio