Bornemnaars mogen zonder mondmasker naar de kermis

Bornemnaars mogen zonder mondmasker naar de kermis

De gebodsborden worden donderdag weggehaald. Foto: Guy Delforge

Bornem -

De mondmaskerplicht in de Boomstraat en op het Kardinaal Cardijnplein in Bornem is afgeschaft. In winkels en openbare gebouwen moet je wel nog een mondmasker dragen.

“We hebben de situatie nog eens geëvalueerd na de eerste match van de Rode Duivels en op basis van de meest recente besmettingscijfers”, zegt burgemeester Kristof Joos (N-VA). “Er was geen overlast tijdens de eerste match, de supporters op de verschillende terrassen hebben zich gedragen zoals het hoort. Maar ook de cijfers evolueren bijzonder gunstig. Het aantal besmettingen op zeven dagen is gedaald van dertien naar vijf. Het lijkt nu veilig genoeg om de mondsmaskerplicht op te heffen, donderdag worden de gebodsborden weggehaald.”

De beslissing van de burgemeester komt er net voor de junikermis begint. Bornemenaars kunnen dus zonder mondmasker naar de kermis, al gelden er nog wel enkele regels die in het hele land van kracht zijn. “We werken met een in- en uitgang en een telsysteem voor de bezoekers”, zegt Joos. “De uitbaters van attracties moeten wel een mondmasker dragen. Net als overal moeten mensen een mondmasker bij zich hebben en het dragen als de veilige afstand van 1,5 meter tot andere mensen niet kan aangehouden worden.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio