Jongeman (19) met vuurwapen maakt schoolomgeving in Bilzen onveilig

Jongeman (19) met vuurwapen maakt schoolomgeving in Bilzen onveilig
Genk / Bilzen -

De lokale politie van de zone Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft dinsdag een negentienjarige Genkenaar met een vuurwapen gearresteerd, die andere jongeren in Bilzen schrik aanjoeg. Bovendien stond hij geseind voor diefstallen op bussen van De Lijn. Hij werd ook verdacht van het opzettelijk toebrengen van slagen en verwondingen. Dat maakte de lokale politie woensdag bekend.

De lokale politie ontving vorige week verontrustende berichten van jongeren die zich na schooltijd niet meer durfden op te houden ter hoogte van het OCMW op de Hospitaalstraat in Bilzen. Er zou namelijk een jongeman rondhangen die in het bezit zou zijn van een vuurwapen. Op sociale media circuleerden er beelden van de persoon. Dinsdag kon de politie hem aantreffen en oppakken.

De negentienjarige uit Genk bleek geseind te staan voor meerdere diefstallen op bussen van De Lijn en werd ook verdacht van slagen en verwondingen. Hij werd verhoord en bekende de feiten. Diezelfde avond nog werd hij, in het kader van het lik-op-stukbeleid, voorgeleid bij de M-magistraat van het Limburgse parket en kreeg hij voorwaarden opgelegd. Het ging om een behandeling voor zijn agressieprobleem en om het vergoeden van de aangerichte schade.

Corrigeer

MEER NIEUWS