Technische problemen bij ticketverkoop Pukkelpop, 70 procent combitickets al verkocht

Technische problemen bij ticketverkoop Pukkelpop, 70 procent combitickets al verkocht

Foto: Raymond Lemmens

Hasselt -

De ticketverkoop voor Pukkelpop is woensdag van start gegaan. Er doken echter problemen op bij de online betaling van de tickets, zo melden meerdere mensen op sociale media. Intussen is wel al 70 procent van de combitickets verkocht. Pukkelpop staat gepland van 19 tot 22 augustus.

Pukkelpop is woensdag met een Belgische pre-sale gestart. Tot en met woensdag 30 juni kunnen enkel vanuit België tickets worden besteld. Meerdere mensen die woensdag een ticket wilden bestellen, stuitten op foutmeldingen bij het betalen van de tickets, zo blijkt uit reacties op Facebook en Twitter.

“De belangstelling bij de start van de ticketverkoop was gigantisch, nooit eerder meegemaakt”, klinkt het bij Pukkelpop. “De techniek kon even niet volgen bij een betaalprovider door de ongeziene drukte binnen onze systemen, maar dat was snel weer in orde.”

Op drie uur tijd werd 70 procent van de combitickets verkocht. Camping Chill is ondertussen al bijna helemaal uitverkocht. “Dat hebben we nog nooit meegemaakt. Een vliegende start dus”, aldus de Pukkelpop-organisatie.

Het festival in Kiewit mikt op een volwaardige editie met 66.000 bezoekers per dag. Meer details over onder andere de veiligheidsmaatregelen, line-up en campings zouden snel volgen.

Volgens de organisatie zou op Pukkelpop geen sprake zijn van social distancing of mondmaskers. Festivalgangers zouden wel een vaccinatiepaspoort moeten kunnen tonen, of kunnen zich laten testen.

Corrigeer

MEER NIEUWS