Yves Lampaert is Belgisch kampioen tijdrijden: “Ik zie Remco een beetje als mijn kleine broer, dat ik hem hier klop is een superprestatie”

Yves Lampaert is Belgisch kampioen tijdrijden: “Ik zie Remco een beetje als mijn kleine broer, dat ik hem hier klop is een superprestatie”

Foto: BELGA

Yves Lampaert is de nieuwe Belgische kampioen tijdrijden. In eigen stad reed hij de tegenstand aan flarden. Logischerwijs was ‘Lampie’ dan ook een heel tevreden man. “Dat ik Remco hier klop, in eigen stad dan nog, is een superprestatie”, klinkt het.

LEES OOK. Remco Evenepoel: “Dat Yves wint verzacht de pijn, maar dit is toch wel een dreun voor de Spelen”

“Dit is fantastisch!”, vertelde een glunderende Lampaert voor de camera’s van Sporza. “Door de warmte had ik geen supergevoel, maar ik pak hier gewoon de titel voor eigen volk. Ongelofelijk. Ik had nooit gedacht dat ik iemand als Remco Evenepoel ooit nog zou kunnen kloppen en dan doe ik het ook nog eens in eigen huis. Ik ben zo trots.”

Door de warmte werd het een zware editie van het BK, ook voor de winnaar. “Ik heb enorm afgezien”, zei Lampaert. “Ik ben elke kilometer gestorven, maar ik bleef vechten voor mijn supporters. Vooraf had ik gehoopt op de tweede plaats. Dat ik Remco uiteindelijk klop is een hele eer voor mij. In de koers geef ik altijd alles en werk ik voor de volle 300 procent voor hem. Ik zie hem ook een beetje als mijn kleine broer, maar dat ik hem hier klop is een superprestatie.”

Of Lampaert dan ook op het WK tijdrijden een gooi zal doen naar de titel is een ander gegeven. “Ik ambieer vooral de wegrit. Daar hoop ik zeker aanwezig te zijn”, solliciteerde hij openlijk voor een plekje in de selectie van bondscoach Sven Vanthourenhout. “Voor de tijdrit hebben we met Wout van Aert en Remco Evenepoel nog steeds wereldtoppers, maar mocht er iets gebeuren, zal ik klaar zijn.”

Nadat de titel binnen was voor Lampaert, brak een volksfeest los in Ingelmunster. “Het is het eerste grote evenement in Ingelmunster sinds corona”, lachte Lampaert. “Je ziet dat de mensen blij zijn dat ze buiten kunnen komen. Ik hoop dat ze vanavond het ook nog goed, maar wel verstandig kunnen vieren.”

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden