Ingelmunster gaat uit zijn dak na Belgische tijdrittitel van Yves Lampaert, maar waar zijn de mondmaskers? “Gelukkig kortstondig”

Yves Lampaert pakte in eigen stad voor de tweede keer de Belgische titel tijdrijden en dat ging gepaard met de nodige vreugdetaferelen. De fans van Lampaert waren massaal aanwezig in Ingelmunster en waren dan ook door het dolle heen met de titel van hun chouchou. Al werden de coronamaatregelen niet altijd even goed gevolgd.

LEES OOK. Yves Lampaert is Belgisch kampioen tijdrijden: “Ik zie Remco een beetje als mijn kleine broer, dat ik hem hier klop is een superprestatie”

Na de aankomst van zijn dichtste belager en ploegmaat Remco Evenepoel werd duidelijk dat de Belgische titel binnen was en barste het feest los. Dichte vrienden en familieleden stormden naar Lampaert. Velen, zonder mondmasker, tilden hun held op de schouders.

“We konden daar moeilijk tussenkomen. De renner reed over de streep en draaide niet richting hot seat”, stelde covid-coördinator Wim Decoopman. “Hij viel stil op twintig meter van zijn supporterscafé. Midden het parcours. Waardoor het heel moeilijk werd om die mensen achter de nadar te houden. Zijn familie stond daar, zijn broer… Het was ergens logisch dat ze in de euforie naar hem toeliepen. Het was een vrij onhoudbare situatie. We hebben voor de middag nog geprobeerd met stewards het nodige te doen, maar dit was een onmogelijke, plotse opgave. Het was vergelijkbaar met de kampioenenviering van Club Brugge. Al zie je dat nu liever niet natuurlijk. Maar bon, het was kortstondig en duurde maar enkele minuten. Door de hitte, het was door de dertig graden, waren er weinig mensen die zin hadden om een mondmasker te dragen, dat op veel plaatsen al afgeschaft is in grote steden.”

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden