Esteban Ocon mag nog drie jaar bij Alpine F1 blijven

Esteban Ocon mag nog drie jaar bij Alpine F1 blijven

Foto: ISOPIX

De 24-jarige Fransman Esteban Ocon tekende woensdag een contract tot 2024 bij Alpine F1. Ocon ziet zo zijn sterke seizoensstart op de best mogelijke manier beloond.

Ocon zou bij Alpine door teammaat Fernando Alonso in de vernieling worden gereden, heette het voor de start van het F1-seizoen bij nogal wat specialisten. De ervaren Spanjaard heeft immers de reputatie zijn teamgenoten te overklassen en het hele team naar zijn hand te zetten. Vraag dat maar aan Stoffel Vandoorne.

Maar niets van dat alles bij Ocon. De Fransman was bij de eerste vijf races meer dan de evenknie van Alonso, die pas na pech voor Ocon in Azerbeidzjan pas opnieuw langszij kon komen in de WK-tussenstand.

“Esteban is de afgelopen seizoenen duidelijk gegroeid”, stelt Laurent Rossi, CEO van Alpine. “Ondanks zijn relatief jonge leeftijd heeft hij toch al heel wat ervaring in de F1 (Ocon is aan zijn vijfde seizoen in de koninginneklasse toe, red.), en wij zijn er van overtuigd dat hij ons na de invoering van de nieuwe regels in 2022 heel goed van pas zal komen.”

Corrigeer

MEER NIEUWS

Team Belgium

Aangeraden