Hier krijg je een gratis kanotochtje cadeau … in ruil voor een emmer afval

Hier krijg je een gratis kanotochtje cadeau … in ruil voor een emmer afval

Deze jongens gaven al het goede voorbeeld. (archieffoto) Foto: DVH

Gent -

Op zoek naar verkoeling op het water? Deze zomer kan je aan het Houtdok gratis een kano lenen. Er is één voorwaarde: wanneer je terugkeert, moet je minstens een emmer drijvend afval bijeen hebben geraapt. De Stad Gent maakt daarvoor 58.000 euro vrij.

Het project ‘Samen voor een proper Houtdok’ is een samenwerking tussen Stad Gent, Mooimakers en vzw Dokano. Het is de bedoeling dat er aan het Houtdok een tijdelijke uitleenpost komt, bemand door vrijwilligers. Wie dat wil, kan er een kano lenen. Naast een boot en enkele peddels krijg je er ook een lege emmer bij, die je moet zien te vullen met ronddrijvend afval.

Hier krijg je een gratis kanotochtje cadeau … in ruil voor een emmer afval
Foto: Stad Gent

Moeilijk kan dat laatste niet zijn. Al sinds de opening van de nieuwe promenade aan het Houtdok, begin vorig jaar, is afval er een probleem. Vorig jaar is er 40.000 kg drijfvuil opgevist uit de Gentse binnenwateren, zo blijkt uit cijfers van DOKano en de Vlaamse Waterweg

Het project kost de Stad 58.000 euro, maar dat geld is volgens bevoegd schepen Bram Van Braeckevelt (Groen) goed besteed. “Door dit soort acties maken we tastbaar dat het proper houden van Gent de verantwoordelijkheid is van alle Gentenaars.”

Het project is dit weekend gelanceerd. Een kano boeken kan via Dokano.

LEES OOK.Gloednieuwe zitplek aan het water ligt vol afval: “Drie keer per week opruimen”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio