100 jaar Beervelde op zoek naar foto’s voor expositie

100 jaar Beervelde op zoek naar foto’s voor expositie

Foto: DSL

Lochristi -

In het kader van de festiviteiten “100 jaar Beervelde” zal er op zondag 5 september een familiedag georganiseerd worden. Op het programma staat ook een tentoonstelling met foto’s en beeldende kunst. De organisatie van 100 jaar Beervelde is hiervoor nog op zoek naar foto’s of beeldende kunst.

Drie fotografen uit de lokale media hebben al toegezegd om met een aantal foto’s te exposeren. Maar is ervan overtuigd dat er nog heel wat fotografisch talent rondloopt die mooie beelden hebben uit de gemeente. De foto’s moeten geen nieuwswaarde hebben.

Eind september is er een retro tentoonstelling die terugblikt op het grote en kleine nieuws van 100 jaar Beervelde. Voor de tentoonstelling op 5 september is men eerder op zoek naar mooie beelden die in Beervelde genomen zijn. Wie dergelijke foto’s heeft en die op 5 september wil laten zien kan terecht op info@Beervelde100.be. Grotere bestanden kunnen via wetransfer worden overgemaakt. Uit alle ingezonden foto’s zal een selectie gemaakt worden. De foto’s die in aanmerking willen komen voor een afdruk moeten minstens 8,5 MP (of dus minimaal 2400 x 3600 pixels) groot zijn.

100 jaar Beervelde op zoek naar foto’s voor expositie
Aardbeien en Beervelde: ooit een bloeiend huwelijk op foto Foto: PEL

Ook beeldende kunst

De nadruk van de tentoonstelling zal op foto’s liggen, maar er is ook nog plaats voor beeldende kunst. De kunstwerken, beelden, sculpturen, schilderijen, ... moeten wel een directe band hebben met Beervelde, ofwel door de kunstenaar ofwel door het onderwerp. Wie op 5 september graag een werk toont aan het grote publiek, kan terecht op voorgaand mailadres met een afbeelding en een korte beschrijving (onderwerp, afmetingen, waarde, naam en telefoonnummer, wat is er nodig om het werk te exposeren...) van het kunstwerk Uit alle inzendingen zal dan eind juli een keuze gemaakt worden. De kunstenaars van de weerhouden werken worden dan gecontacteerd. De organisatie zal zorgen voor de verzekering van de tentoongestelde werken.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio