Einde van een tijdperk: Sergio Ramos vertrekt na 16 jaar bij Real Madrid

Einde van een tijdperk: Sergio Ramos vertrekt na 16 jaar bij Real Madrid

Foto: AFP

Sergio Ramos trekt na zestien jaar de deur bij Real Madrid achter zich dicht. Dat bevestigde Real woensdagavond op zijn website. De verdediger is einde contract bij de Koninklijke en een akkoord voor een verlenging kwam er niet. Morgen volgt er nog een officiële persconferentie.

Sergio Ramos werd in 2005 weggeplukt door Real bij Sevilla. In Madrid groeide Sergio Ramos uit tot een van de beste verdedigers ter wereld. Met de Koninklijke voetbalde hij een ongelofelijk palmares bijeen: vier keer won hij de Champions League, vijf keer werd hij Spaans kampioen en tussendoor pakte hij ook nog een aantal keer de Spaanse beker en Supercup. Het maakt van hem de op één na meest succesvolle speler van de Koninklijke ooit.

Morgenmiddag wordt er in Madrid een persconferentie georganiseerd waar ook Real-voorzitter Florentino Perez en zowat het hele bestuur aanwezig zal zijn om het afscheid te officialiseren.

Het contract van Ramos bij Real loopt eind deze maand af. De club van Eden Hazard en Thibaut Courtois had Ramos een voorstel gedaan voor een extra jaar, tegen een lager loon. Maar daar ging Ramos niet op in. Zo zal hij dus na maar liefst zestien jaar andere oorden opzoeken.

De carrière van Ramos bij Real in cijfers:

- 22 prijzen

- 671 wedstrijden

- 101 goals

- 40 assists

- 216 gele kaarten

- 26 rode kaarten

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden

IMU