Belgian Cats schitteren op EK-fotoshoot, geblesseerde Jana Raman werd niet vergeten

Op de vooravond van de start van het 38ste EK basketbal voor vrouwen schitterden de Belgian Cats alvast op de traditionele fotoshoot. Zoals steeds was sfeermaker Marjorie Capréaux de leading lady.

De geblesseerde Jana Raman, die dinsdag het EK met een handbreuk moest verlaten, werd niet vergeten. De Cats hadden haar shirt meegenomen naar de fotoshoot.

Belgian Cats zetten vandaag jacht op eremetaal in

Voor de Belgian Cats gaat het Europees kampioenschap deze namiddag (15u) in het Franse Straatsburg van start met een wedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina. De Belgische basketvrouwen zijn een van de kanshebbers op eremetaal. Frankrijk, Spanje en Servië zijn de andere favorieten.

In groep C nemen de Cats het ook nog op tegen Slovenië (vrijdag) en Turkije (zondag). De groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor de kwartfinales, die in het Spaanse Valencia gespeeld worden, de tweede en derde spelen barrages. Alleen de vierde moet meteen de koffers pakken.

In 2017 veroverden de Belgian Cats brons in Praag, in 2019 moesten ze zich in Belgrado met een vijfde plaats tevreden stellen.

Coach Philip Mestdagh kan in Straatsburg alvast niet rekenen op Jana Raman, die dinsdag bij een banaal ongeluk op de trein naar Straatsburg een duimbreuk opliep. De jonge Becky Massey is haar vervangster in de twaalfkoppige selectie. “Het forfait van Raman geeft ons wel een tik”, geeft sterspeelster Emma Meesseman toe. “Bovendien heb ik door een verstoorde voorbereiding nauwelijks kunnen samenspelen met Kim Mestdagh en Julie Allemand. We moeten de trein zo snel mgelijk weer op de rails krijgen. Een goede start tegen Bosnië zou ons alvast vertrouwen en een goed gevoel geven, de druk wat van de ketel halen.”

Corrigeer

MEER NIEUWS

Team Belgium

Aangeraden