Kinderboek van Meghan Markle blijkt commerciële flop (maar wel een lucratieve zaak)

Kinderboek van Meghan Markle blijkt commerciële flop (maar wel een lucratieve zaak)

Meghan Markle Foto: AFP

Het was dan wel even een hot topic in de Britse publieke opinie, maar de eerste commerciële stapjes van Meghan Markle sinds het vertrek van de vrouw van prins Harry uit de koninklijke familie blijken geen doorslaand succes. De verkoop van het kinderboek van Markle blijkt namelijk tegen te vallen. En toch… verdient de prinses een aardige stuiver aan dat verhaal.

Het kinderboek van Markle, The bench, werd deze week gelanceerd, maar is er niet in geslaagd om de top 50 van bestverkochte boeken in het Verenigd Koninkrijk te halen. Er werden naar verluidt slechts 3.212 exemplaren van verkocht. The bench is gebaseerd op een gedicht dat Markle schreef voor haar man, prins Harry, ter gelegenheid van zijn eerste Vaderdag na de geboorte van hun eerste kind.

Toch belooft de verkoop een lucratieve zaak te worden voor Markle. Kinderboeken hebben qua verkoop namelijk een langere levensduur. Bovendien kan uitgeverij Penguin het verhaal wereldwijd uitbrengen. “Ik denk dan ook dat ze op lange termijn denken”, zegt expert Tom Tivan in The Sun. “Een lang volgehouden verkoop van enkele duizenden exemplaren per week is ook winstgevend, en zou ertoe kunnen leiden dat het koppel een deal voor meerdere boeken kan tekenen, zoals voormalig Amerikaans president Barack Obama en zijn echtgenote Michelle dat deden.”

Corrigeer

MEER NIEUWS