Praktische streetart: optische illusie moet autobestuurders naar oprit parking leiden

Praktische streetart: optische illusie moet autobestuurders naar oprit parking leiden

Bert Dusselier en Bert Herrewyn hopen de autobestuurders met deze optische illusie in de juiste richting van de parking te leiden. Foto: Ludo Ostijn

Kortrijk -

Streetart moet vooral een streling voor het oog zijn, maar in Kortrijk bewijzen ze dat het ook een praktisch nut kan hebben. Op Kortrijk Weide prijkt sinds kort een optische illusie. Die moet chauffeurs de weg wijzen naar de parking.

Een hangbrug met tropische flora waaronder een gapende kloof dreigt. En dat in de Kortrijkse binnenstad? Op Kortrijk Weide kun je dezer dagen over de constructie lopen. Nu ja, constructie. Het gaat om een kunstwerk van de Italiaan Fabio Fedele en de Belgische Treepack, die de fietserstunnel onder handen nam.

De streetart aan de oprit van de parking van het Nelson Mandelaplein kadert in een groter project waarin ook die fietserstunnel en de Ronde Van Vlaanderenbrug vervat zitten. “Een springplank voor zowel nieuwe artiesten als een kans voor gevestigde waarden”, aldus schepen van Kinderen en Jongeren Bert Herrewyn (Vooruit). “Het plein krijgt zo een extra opwaardering, het lokt ook meer kinderen en jongeren naar de plek.”

Een optische illusie die een streling voor het oog moet zijn, maar ook eentje met een praktisch kantje. De plek was al eerder voer voor discussie. Heel wat autobestuurders reden er door in plaats van door te rijden naar de parking. Het kunstwerk moet dat nu tegengaan door te fungeren als een soort van natuurlijke barrière.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio