Mark Cavendish dan toch naar de Tour? “Ik heb mijn valies klaargemaakt en ik train alsof ik ga”

Mark Cavendish dan toch naar de Tour? “Ik heb mijn valies klaargemaakt en ik train alsof ik ga”

Foto: BELGA

Hij hield de boot tot nu toe af als er vragen werden gesteld over de Tour de France. Maar in een interview met The Telegraph gaf Mark Cavendish toch aan rekening te houden met een deelname aan de Ronde van Frankrijk. “Mijn valies staat klaar”, aldus de sprinter van Deceuninck - Quick-Step.

LEES OOK. Nieuwe ‘Manx Missile’ in de maak? Mark Cavendish leert zoontje al fietsend drinkbus aan te pakken

LEES OOK. “Mark Cavendish heeft in de Tour niets meer te zoeken, noch te bewijzen”

“De Tour? Ik moet babysitten op Remco. Zijn ouders gaan volgend weekend op restaurant en hebben gevraagd om op hem te letten”, lachte ‘Cav’ na zijn ritzege in de Baloise Belgium Tour. “Kijk, we hebben Sam Bennett. Voor we aan iets anders denken, moeten we zien hoe hij ervoor staat. Sam won de groene trui en twee ritten. Als ik twee ritten win, dan vragen de mensen: Waarom heeft hij er geen zes gewonnen? Maar de Tour? Ik weet het niet.”

Of Cavendish echt een kandidaat wordt voor de Tour, zal in eerste instantie afhangen van de knie van Bennett. De ploeg heeft op dit moment een lijst van elf namen voor de Tour, maar wacht tot na de nationale kampioenschappen om finaal te beslissen. De ‘Manx Missile’ houdt zich alvast klaar.

“Ik heb een valies klaargemaakt voor de Tour”, klinkt het. “Ik weet niet of ik voor een week of voor een maand ga, maar ik train alsof ik naar de Ronde van Frankrijk ga. Ik zou die heel graag rijden, natuurlijk zou ik gaan. Maar we hebben Sam Bennett, die vorig jaar twee ritten en de groene trui won. Hij is de logische man om mee te pakken, als sprintleider van het team. Maar ik ben er zeker van dat Sam alleen gaat als hij 100 procent fit is.”

Mark Cavendish dan toch naar de Tour? “Ik heb mijn valies klaargemaakt en ik train alsof ik ga”
Foto: BELGA

Dromen

En dus bestaat de kans nog steeds dat ‘Cav’ toch naar de Tour mag, de koers waarin hij al 30 keer het zegegebaar kon maken.

“Er staat veel druk op hem om te presteren als verdediger van de groene trui. Ik ben er zeker van dat hij zal doen wat het beste is voor het team. Sam is een echte prof. Ik moet gewoon zien dat ik klaar ben indien nodig. Niemand zal van mij verwachten dat ik win, maar ik zou niet gaan als ik niet zou denken dat ik competitief ben. Waarom anders gaan? Om gewoon wat af te zien in de zwaarste koers ter wereld? Nee, ik ben geen 20 jaar meer.”

Dus dromen van de Tour om gewoon de Tour te rijden, daar is Cavendish te oud voor geworden.

“Ik droom van de Tour omwille van de betekenis die deze wedstrijd heeft voor mij. En omdat ik geloof dat ik mee kan doen voor etappezeges. Daarom voel ik mij verplicht om klaar te zijn voor het geval dat Sam het niet haalt. Uiteindelijk dacht ik niet dat ik zou gaan, maar nu moet ik me op een week dus proberen klaar te stomen.”

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden