Dertien Nederlanders veroordeeld tot acht jaar cel voor invoer van 4,2 ton cocaïne via Antwerpse haven

Dertien Nederlanders veroordeeld tot acht jaar cel voor invoer van 4,2 ton cocaïne via Antwerpse haven

Themabeeld Foto: Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Antwerpen -

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft donderdag dertien Nederlanders veroordeeld voor hun aandeel in de invoer van 4,2 ton cocaïne via de Antwerpse haven. De drugs zaten verstopt in een container met bevroren inktvis. Ze kregen celstraffen van vier tot acht jaar opgelegd en boetes tot 32.000 euro.

De federale gerechtelijke politie van Antwerpen had op 22 april 2020 een trekker-oplegger naar een loods in de Bremenstraat gevolgd in het kader van een onderzoek naar een criminele organisatie die cocaïne vanuit Zuid-Amerika naar Europa smokkelde. De trekker-oplegger vervoerde een koelcontainer met inktvis die eigenlijk nog door de scanner van de douane had moeten passeren.

Toen de politie binnenviel in de loods waren de beklaagden de container aan het uitladen. Later die dag volgden nog meer arrestaties. In de loods en bij latere huiszoekingen werd in totaal 4,2 ton cocaïne gevonden, vier handvuurwapens, drie AK-47-geweren en verschillende PGP-toestellen, waarmee geëncrypteerde boodschappen verstuurd kunnen worden.

Corrigeer

MEER NIEUWS