Op vakantie? Op deze zeven locaties in Gent kan je een PCR-test laten afnemen

Op vakantie? Op deze zeven locaties in Gent kan je een PCR-test laten afnemen

Foto: ROBIN UTRECHT

Gent -

Op reis en een negatieve coronatest nodig? Dan kan je in Gent terecht op zeven testlocaties. Ook wie terugkeert uit een rode zone, moet zich verplicht laten testen. En vergis u niet, de Gentse politie voert wel degelijk steekproeven uit. Er zijn al processen-verbaal geschreven.

Vertrekkende reizigers kunnen een PCR-test laten afnemen op een heleboel Gentse locaties. Er zijn de drie ziekenhuizen UZ Gent, AZ Sint-Lucas en AZ Maria Middelares. Die hebben elk hun eigen testcapaciteit en zijn voorzien op heel wat afspraken.

Naast de ziekenhuizen zijn er in Gent ook vier laboratoria waar je een testen kan laten afnemen. Het gaat om CRI in Zwijnaarde, Labo Iliano in Destelbergen, Medina in de Leopold II-laan en Medilab, nabij de Watersportbaan.

Een afspraak is op de meeste plaatsen een must. Ook wie terugkeert uit een rode zone moet zich laten testen. Dat kan in de drie ziekenhuizen of de vier labo’s in Gent, maar ook in het testcentrum van AZ Jan Palfijn.

Dit zijn alle locaties in Gent. Testcentra rondom de stad en de meest recente informatie staat verzameld op een website van de Stad Gent.

  • Testcentrum UZ Gent, Corneel Heymanslaan 10, 9000 Gent. Open maandag tot en met zondag.
  • Medina, Koning Leopold II-laan, 9000 Gent. Open maandag tot en met zaterdag.
  • AZ Sint-Lucas, Groenebriel 1, 9000 Gent. Open maandag tot en met zaterdag.
  • AZ Maria Middelares, Buitenring Sint-Denijs 30, 9000 Gent. Open maandag tot en met zondag.
  • CRI, Industriepark Zwijnaarde 3, 9052 Gent. Open maandag tot en met vrijdag.
  • Labo Iliano, Schouteerpark 15, 9070 Destelbergen. Open maandag tot en met zaterdag.
  • Medilab, Gordunakaai 60, 9000 Gent. Open maandag tot en met vrijdag.

Terugkeren

Wie trouwens denkt dat terugkeerders nooit gecontroleerd worden, vergist zich. De Gentse politie heeft tussen 19 april en 14 juni controles gedaan bij 113 Gentenaars die terugkeerden uit een rode zone.

De mensen worden via steekproeven uit de lijst met terugkeerders gekozen. Twintig Gentenaars hadden geen juiste test gedaan en kregen een proces-verbaal van de politie. Het grootste deel was wel in orde.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio