Lo Radio start de zomer met twee unieke optredens van Bluesy Muloosy en Pokerface

Lo Radio start de zomer met twee unieke optredens van Bluesy Muloosy en Pokerface

Foto: ghl

Lochristi -

Lo Radio, de radiozender die zich op een paar weken na een jaar in het medialandschap heeft genesteld, pakt de zomer feestelijk uit. Op zondag 11 juli organiseert het een dubbelconcert met Bluesy Muloosy én Pokerface. Gratis op de parking van het Idola Business Center in Lochristi.

Eindelijk, het mag weer. Optredens en evenementen, nog met coronamaatregelen, maar het mag. De digitale kwaliteitsradio komt zijn beloftes na en pakt uit met zijn eerste groot evenement. “Het was altijd onze bedoeling om onze unieke locatie – zowel binnen als buiten – te gebruiken om meer te doen dan gewoon radio te maken”, klinkt het bij het kernteam. “Onze slogan is niet toevallig ‘wij brengen Lochristi dichter bij jou.” Voor ons was het gewoon wachten op groen licht. En onze beide bands zijn maar wat blij dat ze opnieuw voor levend publiek kunnen spelen.”

Op 11 juli bent u vanaf 15.00 uur welkom op de gloednieuwe parking achter het Idola Business Center op de Antwerpsesteenweg. Tussen 15.30 uur en 17.00 uur wordt u vanop het grote podium getrakteerd op de hipste coverband van Lochristi, Bluesy Muloosy. Vanaf 17.30 uur volgt dan een échte première: het allereerste optreden van de nieuwe formatie Pokerface, ook al import uit Lochristi. Napraten bij een drankje aan de bar kan natuurlijk, maar om 19.00 uur sluit het evenement, omdat twee uur later de finale van het EK voetbal start. Hopelijk met Belgische geschiedenis op de Vlaamse feestdag.

“Stof was vlug uitgespeeld”

Wij polsten ondertussen even bij de twee bands die die middag het mooie weer gaan maken. “Ons eerste postcorona-optreden, en of we er zin in hebben”, zegt Peter Vermeulen van Bluesy Muloosy. “We repeteren sinds 9 juni al zo goed als voltallig, boven de drankencentrale van Nico en Kathy. Het was acht maanden geleden, maar het stof tussen snaren, toetsen en pistons was er vlug uitgespeeld”, klinkt het. “We hebben in de coronaperiode fysisch gerepeteerd op de momenten dat het mocht, steeds uitkijkend naar dat eerste optreden. Dat dan weer in het water viel. De laatste maanden bleven de instrumenten dan ook ongebruikt in de hoek staan. Onze playlist voor Lo Radio barst van energie. Vanaf de eerste noten - In the Midnight Hour van the Commitments, Master Blaster van Stevie Wonder en Deeply Dippy van Right Said Fred – zal je niet stil kunnen staan. Soul, disco en hedendaags passeren de revue, en we sluiten af met een welgemeende Fuck You van Ceelo Green, een symbolische middenvinger naar het virus, natuurlijk.”

“Lo Radio was er klaar voor, wij ook”

“Voor Pokerface is het optreden nog unieker”, vertelt Jean-Pierre Van De Vijver. “Ons ontstaansverhaal dateert van zo goed als een jaar geleden, toen we ook al muzikale uitwegen aan het zoeken waren uit corona. Met een deel bezetting van het vroegere Velvet Spine en twee zangeressen, Nancy Lejeune en Christelle Vermeiren, stichtten we uiteindelijk een nieuwe band met een zeer gevarieerd muzikaal aanbod en meerstemmigheid. Ambiance brengen we natuurlijk, maar ook intiemere songs en ballads. We hadden al meerdere afspraken met organisatoren, maar wilden en konden natuurlijk niet voor onze beurt – lees de overheid en de maatregelen - spreken. Op een zondagochtend in april maakten we al goede afspraken met Lo Radio. Zij waren er nu klaar voor, en wij beloofden dat ook te zijn tegen 11 juli. Onze officiële start.”

Lo Radio start de zomer met twee unieke optredens van Bluesy Muloosy en Pokerface
Foto: ghl

11 juli, Bluesy Muloosy en Pokerface, twee unieke bands op een uniek moment op het podium op de parking van het Idola Business Center, Antwerpse Steenweg, Lochristi. Vanaf 15 uur bent u welkom. Er zijn staantafels, en de op dat moment geldende coronamaatregelen (wellicht registratie aan de ingang van het terrein, mondmaskers) zullen uiteraard nageleefd worden.

De komende weken hoort u de gasten ook nog in het informatieve zondagmiddagprogramma van Johan Dhondt, tussen 11 uur en 13 uur.www.loradio.be.

www.loradio.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio