Selectie Red Dragons gekend voor Final Four in Kortrijk

Selectie Red Dragons gekend voor Final Four in Kortrijk

Foto: BELGAIMAGE

Fernando Munoz, bondscoach van de Belgische volleybalmannen, heeft 15 Red Dragons geselecteerd voor de Final Four van de European Golden League. Die vindt dit weekend achter gesloten deuren plaats in Sportcampus Lange Munte in Kortrijk. De Belgen spelen zaterdag om 20u hun halve finale tegen Oekraïne.

Van de 15-koppige selectie valt nog één speler af. Vrijdag maakt Munoz de definitieve selectie van veertien spelers bekend.

De deelnemende teams van de Final Four zijn de drie groepswinnaars uit de groepsfase en het organiserend land. Dat wil zeggen dat naast België als organisator ook Estland, Oekraïne en Turkije zich proberen te kwalificeren voor de finale op zondag. De halve finales vinden plaats op zaterdag. De eerste halve finale tussen Estland en Turkije wordt gespeeld om 17u. De Red Dragons spelen de tweede halve finale om 20u tegen Oekraïne.

“De halve finale en de finale worden sowieso wedstrijden op het scherpst van de snee, ongeacht wie onze tegenstanders zijn”, stelt Munoz. “Om de gouden medaille te halen, moeten we twee van deze teams verslaan en het team zal zich volledig moeten geven om dit te verwezenlijken. Na verlies in 2019 op het Europees kampioenschap tegen Oekraïne wil het team revanche.”

De Red Dragons eindigden begin deze maand op de tweede plaats in hun poule achter Estland.

. Selectie Red Dragons:

Spelverdelers: Kobe Brems, Stijn D’Hulst, Liam Mc Cluskey

Middenspelers: Martijn Colson, Wout D’heer, Arno Van de Velde, Lennert Van Elsen

Receptie-hoekspelers: Sam Deroo, Mathijs Desmet, Seppe Rotty, Tomas Rousseaux

Hoofdaanvallers: Jolan Cox, Hendrik Tuerlinckx

Libero’s: Dennis Deroey, Jelle Ribbens

Corrigeer

MEER NIEUWS

Team Belgium

Aangeraden