Veelbesproken knip in de Lage Kaart verdwijnt

Veelbesproken knip in de Lage Kaart verdwijnt

De knip in de Ploegsebaan verdwijnt. Foto: Jan Brys

Brasschaat -

De knip in de Ploegsebaan verdwijnt op 21 juni. Om het verkeer richting vaccinatiecentrum in de Ploegsebaan te ontlasten, werd de straat ter hoogte van de Lage Kaart onderbroken.

Bedoeling van het gemeentebestuur was een veilige situatie te creëren aan de school in de Ploegsebaan. De bewoners van de Lage Kaart waren niet opgetogen met deze verkeersmaatregel. Het verkeer in hun straat werd drukker.

“We hebben de verkeerssituatie nauwlettend in de gaten gehouden en geëvalueerd. De zomermaanden zijn het ideaal moment om het circulatieplan richting vaccinatiecentrum bij te sturen. Er is minder schoolverkeer en meer en meer mensen komen met de fiets naar het vaccinatiecentrum”, legt schepen voor mobiliteit Goele Fonteyn (N-VA) uit.

De andere maatregelen die werden ingevoerd, blijven behouden: algemene zone 30 voor de straten Guyotdreef, Lage Kaart en Bethanielei. Ook de knip in de Bethanielei en Zilverberkenlei blijft.

De haltes van de buurtbus in de Lage Kaart en Ploegsebaan worden opnieuw bediend.

De Vliegveldlaan is ook in juni opengesteld voor aller verkeer. Alleen van 28 juni tot 2 juli wordt ze afgesloten voor oefeningen van Defensie.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio