Acht personen opgepakt in onderzoek naar dodelijke vechtpartij in Zaventem

Acht personen opgepakt in onderzoek naar dodelijke vechtpartij in Zaventem

Foto: rr

Zaventem -

In het onderzoek naar de dodelijke vechtpartij die begin december plaatsvond in Zaventem, zijn donderdag acht verdachten opgepakt bij een reeks huiszoekingen. Vijf van hen worden vrijdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde vrijdag.

Bij de vechtpartij die op 3 december plaatsvond in een leegstaand bedrijfsgebouw in de Belgicastraat, viel één dodelijk slachtoffer en raakten vier ander personen gewond. Eén van die gewonden zal levenslang verlamd blijven.

De juiste omstandigheden van de vechtpartij zijn nog steeds onduidelijk, net zoals de aanleiding. Volgens de informatie die kort na de feiten naar buiten kwam, ging het om een confrontatie tussen een groep van Afrikaanse origine en een groep Oost-Europeanen, vermoedelijk van Poolse origine. Het kwam tot een zware knokpartij waarbij uiteindelijk ook messen werden getrokken.

Helikopter

De avond van de feiten doorzocht de politie de omgeving nog met steun van een helikopter van de federale politie, maar daarbij konden geen verdachten meer worden aangetroffen. Het onderzoek kwam vervolgens in handen van de federale gerechtelijke politie van Halle-Vilvoorde.

Die slaagde erin verschillende verdachten te identificeren en donderdagochtend vielen speurders dan binnen op adressen in Pont-A-Celles, Walcourt, Oudergem, Sint-Lambrechts-Woluwe en Schaarbeek. Daarbij werden acht personen van hun vrijheid beroofd. Na verhoor besliste de onderzoeksrechter dat vijf van hen vrijdag bij hem voorgeleid moeten worden.

.

Corrigeer

MEER NIEUWS