Geen mondmasker meer verplicht in het stadscentrum

Geen mondmasker meer verplicht in het stadscentrum

Dit bordje in het centrum van Geel mag weer weg. Foto: stad Geel

Geel -

Het is niet meer verplicht om een mondneusmasker te dragen in openlucht in het stadscentrum van Geel. Tot nu moest je dat doen in de winkelstraten Nieuwstraat en Pas, op de Markt, aan het station en in de buurt van scholen.

Op die plekken hoeft dat voortaan niet meer. Maar dat wil niet zeggen dat je helemaal geen mondmasker meer bij moet hebben: de opgeheven plicht heeft enkel betrekking op de buitenlucht. Binnen in winkels, horeca en openbare gebouwen zoals het station, het stadhuis of cultuurcentrum moet je wel nog een mondmasker opzetten. Ook buiten is dat nog nodig wanneer het heel druk is en het niet mogelijk is om anderhalve meter afstand te bewaren. Daar gelden de overheidsvoorschriften.

Belangrijk is ook dat het mondmasker wel nog verplicht blijft op het marktplein en Havermarkt voor mensen die de dinsdag- of zaterdagmarkt bezoeken. Ook dat is een federale maatregel die ondanks de opheffing in het centrum van kracht blijft. De stad haalt nu de mondmaskersignalisatie weg uit het centrum.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio