Verliest Londen de halve finales en finale van het EK? UEFA schermt met last minute verhuis naar Boedapest

Verliest Londen de halve finales en finale van het EK? UEFA schermt met last minute verhuis naar Boedapest

Foto: AP

Het EK is volop aan de gang, maar de Europese voetbalbond UEFA heeft vrijdagochtend twijfel gezaaid of de halve finales en finale zoals gepland zullen doorgaan in Wembley. Het zet druk op de Engelse regering door te stellen dat ze “een plan B” hebben.

Aanleiding is de quarantaine van tien dagen die de Britse overheid wil opleggen aan de buitenlandse voetbalfans die de halve finales en finale zouden willen bijwonen. “We praten nu met de lokale autoriteiten om toestemming te vinden voor de fans van de deelnemende teams om de wedstrijden bij te wonen, met strikte testen, een bubbel en een verblijf van minder dan 24 uur”, zegt de UEFA vrijdag.

Het plan B waar de Europese voetbalbond het over heeft, zou volgens persagentschap AP een verhuis van de halve finales en finale naar Boedapest zijn. Dat is op dit moment de enige locatie op het EK waar volle stadions mogelijk zijn.

Eerder besliste de UEFA ook al om de Champions League-finale van locatie te veranderen omwille van corona. Toen leek Londen even de wedstrijd te mogen ontvangen, maar na mislukte onderhandelingen met de plaatselijke autoriteiten werd uiteindelijk voor Porto gekozen.

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden