Ticketverkoop Cultuurcentrum start eind augustus, brochure alleen digitaal

Ticketverkoop Cultuurcentrum start eind augustus, brochure alleen digitaal

Circus Ronaldo. Foto: Hans Op de Beeck / Stad Mechelen

Mechelen -

De ticketverkoop voor het nieuwe culturele seizoen in het Cultuurcentrum in Mechelen gaat van start op zondag 29 augustus. De seizoensbrochure komt er voorlopig alleen digitaal. Een geprinte versie is er niet, omdat de programmatie door de coronacrisis nog steeds kan veranderen.

Na een lange pauze maakt het Cultuurcentrum in Mechelen zich op voor een druk seizoen. Naast de nieuwe voorstellingen worden er namelijk ook nog heel wat uitgestelde voorstellingen ingepland. “We kijken er reikhalzend naar uit om vanaf september opnieuw heel wat cultuurliefhebbers te verwelkomen”, zegt schepen van Cultuur Björn Siffer (Vld-Groen-m+). “Samen met verschillende Mechelse cultuurpartners bieden we een rijk en uitgebreid programma aan.”

Vijftig jaar Ronaldo

Eén van de speerpunten is het circus. “Circus Ronaldo is een icoon in onze stad”, zegt Siffer. “De vijftigste verjaardag van het circus willen we dan ook gepast vieren. En oprichter Johnny Ronaldo, die vorig jaar overleed, wordt natuurlijk geëerd. Verder is er ook Collectif Malunés, een circuscollectief van afgestudeerde leerlingen van Circusatelier Circolito.”

Een ander belangrijk project is ‘Zinderende stilte’, dat van start gaat in december. Een heel jaar lang wordt er tijdens concerten, lezingen en tentoonstellingen in de verschillende Mechelse natuurgebieden stilgestaan bij de stilte. Verder wordt er ook ingezet op theater, humor en muziek. Onder andere Jan Jaap Van der Wal, Kommil Foo, De Mens en Stan Van Sameng staan op het programma.

Online brochure

Alle artiesten en speeldata staan in de seizoensbrochure. Die wordt niet op papier uitgegeven, maar verschijnt voorlopig alleen digitaal. “Op die manier kunnen we altijd de meest recente info geven en inspelen op eventuele aanpassingen die nodig zijn door de coronacrisis”, aldus Siffer.

De ticketverkoop gaat van start op zondag 29 augustus. Een vriendenpas is niet langer nodig. Iedereen kan vanaf de eerste dag tickets reserveren. Er geldt een apart tarief voor jongeren onder de 26 jaar. Zo wil de stad de financiële drempel voor de jeugd verlagen.

www.cultuurcentrummechelen.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio