Remco Evenepoel gelooft dat The Wolfpack BK kan winnen: “Wij hebben de sleutel in handen”

Remco Evenepoel gelooft dat The Wolfpack BK kan winnen: “Wij hebben de sleutel in handen”

Foto: photo Marc Van Hecke

Alpecin-Fenix mag dan wel de voorbije twee jaar de Belgische titel hebben gewonnen, volgens Remco Evenepoel heeft “The Wolfpack de sleutel van de titelstrijd in handen”.

“Hoe we zullen koersen, zie je zondag wel. Doe ik het zoals in de openingsrit van de Baloise Belgium Tour naar Louise-Marie? Wait and see. Dat gaan we niet aan jullie neus hangen. Zoals Yves Lampaert zegt zijn we niet de grootste ploeg, maar we hebben wel negen sterke renners. Ook al is het niet zo gemakkelijk om te winnen. Anderzijds kondigen zich tricky weersomstandigheden aan. Als we slim en samen rijden met de echte Wolfpack-mentaliteit, dan gaan we ver komen...”

Er kan zondag wel een zuidwester van 3 Beaufort over de Gaverbeekstad blazen. “Zoals Yves al aangaf zijn er open vlakten waar we iets kunnen doen. Regen hoeft nu niet speciaal voor mij, maar wind mag wel hoor. Verkennen deed ik niet, het is net iets te ver. Anderzijds heb ik Yves die in West-Vlaanderen alle wegen kent. Dat zag je woensdag anders ook wel.”

Evenepoel is blij dat hij na een onderbreking van één jaar het BK opnieuw kan rijden. “Verleden najaar was ik er niet bij. Het deed wel pijn want de start was in Halle om in Anzegem te eindigen. Niet ver van Schepdaal vandaan. Ben ik voor zo’n parcours als Waregem gemaakt? Ik weet het niet. We zullen er alles aan doen om de trui naar The Wolfpack te halen. Het zal een snelle koers zijn, met alleen maar Belgen. Door de weersomstandigheden kan het meer zijn dan een veredelde kermiskoers.”

De Tokio-ganger herhaalde nog eens dat er nog werk aan de winkel is. “Ik voel dat sommige details er nog niet zijn. Ik heb sommige goede dagen, maar het gaat te veel up and down. We zijn nu hard aan het werken om daar opnieuw regelmaat in te krijgen. Dat gebeurt na het BK op hoogtestage in Livigno. Ik ga dus uiteindelijk wel op hoogte, maar dat komt omdat ik in het andere geval helemaal alleen was. Om dat zelf te organiseren, was het niet simpel. Ik weet niet of ik de energie zou gehad hebben om dit in mijn eentje te doen en zelf te koken”, besloot Evenepoel half ernstig en half lachend.

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden