Tweede Aziatische supermarkt in Mechelen opent op 100 meter van de eerste

Tweede Aziatische supermarkt in Mechelen opent op 100 meter van de eerste

Kelvin Ta met een van zijn medewerkers in de nieuwe supermarkt. Foto: Dirk Vertommen

Mechelen -

In het centrum van Mechelen lijkt er concurrentie los te barsten tussen Aziatische supermarkten. Sinds kort zijn er twee op een steenworp van elkaar. Op de Botermarkt opende in het voormalige pand van Mega World recent Oriental Asian Food de deuren. In takeaway - binnenkort met terras - kan je er ook eten.

De nieuwe supermarkt op de locatie waar jarenlang Blokker gevestigd was, is de tweede die er in korte tijd bijkomt in hartje Mechelen. Sinds februari was er in de Geitestraat al Lotus Asian Supermarket. Die ligt op amper honderd meter van de nieuwe. Zaakvoerder Kelvin Ta ziet daar geen probleem in, want hij wil een verschil maken. “Ons assortiment is sowieso anders dan dat van mijn concullega. Wij hebben ook een ruimere achtergrond”, zegt hij.

Winkel met een keuken

Nieuw voor Mechelen en de regio is bijvoorbeeld dat de supermarkt een keuken heeft. “We gaan hier daadwerkelijk koken. Je kunt hier wokgerechten krijgen, maar bijvoorbeeld ook Vietnamese loempia’s, noedelsoepen, dumplings en huisgemaakte sushi. Al die gerechten bieden wij aan in takeaway”, vertelt Kelvin Ta.

Voor zijn winkel komt er ook een terras. “De vergunning hebben wij al op zak. We hebben plek voor drie of vier tafeltjes aan het water.”

Over een oppervlakte van 320 vierkante meter kan je bij Oriental Asian Food een heel ruim gamma aan Aziatische producten vinden. “Of dat nu Chinese, Indonesische, Koreaanse, Japanse, Thaise of Vietnamese producten zijn, we hebben van alle markten specialiteiten in huis”, zegt Ta.

Wekelijks krijgt hij ook leveringen van typische Aziatische groenten en fruit binnen.

Tweede Aziatische supermarkt in Mechelen opent op 100 meter van de eerste
De supermarkt is ruim driehonderd vierkante meter groot. Foto: Dirk Vertommen

Zijn familie heeft al lange tijd een supermarkt in de Nederlandse stad Goes. “Mijn ouders kwamen als Vietnamese bootvluchtelingen terecht in Nederland. Eerst werkten ze voor bazen. Maar van zodra ze een kapitaaltje hadden opgebouwd, begonnen ze in een kraampje Vietnamese loempia’s te verkopen. Later openden mijn ouders dan de supermarkt en in Middelburg hadden ze ooit nog een afhaalrestaurant”, vertelt Kelvin Ta.

Ook zondag open

In Mechelen combineert hij beide. “Het concept van een supermarkt waar je kunt eten, zie je veel in Azië en ook in de Nederland. In België is dat nog niet zo ingeburgerd. Ik denk zelfs dat wij de eerste Aziatische supermarkt zijn die het doen”, legt Ta uit.

De supermarkt op de Botermarkt is iedere dag open van 9 tot 20u, op zondag van 11 tot 19u. “Mogelijk sturen we onze openingsuren wel nog bij.”

LEES OOK: Mechelse binnenstad heeft voortaan ook Aziatische supermarkt

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio