Jason (49) vocht meer dan jaar tegen corona op intensieve, maar besloot zelf om behandeling te stoppen

In januari deelde de vrouw van Jason beelden van de eerste stappen die hij kon zetten sinds maart 2020 voor de crowdfunding die ze voor hem had opgezet Video: Newsflare

De Britse man die veertien maanden geleden corona opliep is dan toch gestorven. De 49-jarige Jason Kelk besloot zelf om de behandeling te stoppen nadat hij al meer dan een jaar aan machines lag op de intensieve zorgen.

Na 14 maanden in het ziekenhuis is Jason Kelk dan toch gestorven. Naar alle waarschijnlijkheid is hij de coronapatiënt die het langste op de intensieve zorgen heeft gelegen van een Brits ziekenhuis. Kelk werd op 31 maart 2020 opgenomen en pas vrijdag 18 juni verliet hij de afdeling. En werd hij overgebracht naar een palliatieve zorgen waar hij in het bijzijn van familie stierf.

Zijn echtgenote Sue (63) zei achteraf dat hij het zo gewild had. “Hij vond leven aan de machines geen leven. Het was zijn beslissing om de behandelingen stop te zetten. En ik vind dat een zeer moedige beslissing van hem”, zei ze. “Maar wij blijven natuurlijk gebroken achter.”

Kelk had naast het coronavirus ook diabetes type II en astma. Het is waarschijnlijk daarom dat het coronavirus zo’n verwoestend effect had op zijn lichaam. Zijn longen en lever werden zwaar aangetast. Er was in maart nog hoop dat hij er zou doorkomen. De man kon toen twee weken zelfstandig ademen. In mei liep hij echter twee infecties op waar hij niet meer van opknapte.

“De antibiotica deden hun werk maar zijn vechtlust was weg. Hij wilde gewoon dat er een einde aan kwam”, vertelde Sue. “Ik denk dat ik al sinds het begin rekening hield met dit scenario maar het blijft een echte klop. Hij was mijn zielsverwant en ik ga zijn humor zo missen.”

Jason (49) vocht meer dan jaar tegen corona op intensieve, maar besloot zelf om behandeling te stoppen
Jason en Sue op hun trouwdag Foto: ITV/Sue Kelk
Corrigeer

MEER NIEUWS