Wout van Aert is terug thuis van stage in Franse Alpen: “Ik ben klaar om te koersen”

Wout van Aert is terug thuis van stage in Franse Alpen: “Ik ben klaar om te koersen”

Foto: BELGA

Wout van Aert staat zondag in Waregem voor het eerst aan de start van een wedstrijd sinds zijn zege in de Amstel Gold Race, intussen twee maand geleden. Met vraagtekens maar ook met ambities, vertelde hij aan de collega’s van Sporza in hun podcast De Tribune.

“De stage is goed verlopen”, sprak Van Aert. “Het is leuk om mijn familie erbij te hebben. We hebben hard gewerkt en er alles aan gedaan om de conditie op te krikken. Dat was niet simpel na de tegenslag van mijn blindedarmontsteking begin mei. Ik voel er eigenlijk niets meer van. Ik heb wel nog last gehad van mijn buikspieren. En natuurlijk heb ik veel conditieverlies geleden.”

Wat impact heeft op zijn conditiepeil, bekent Van Aert. En dat is een ‘probleem’ met het oog op de Ronde van Frankrijk die volgende week van start gaat. Van Aert: “De conditie is nog niet wat ze moet zijn, maar ik voel me meer dan oké. Ik ben klaar om te koersen. Initieel hoopte ik om deze week de puntjes op de i te zetten, nu is het kwestie geweest van de basis op te krikken.”

Gele trui

Of de gele trui nog tot de mogelijkheden behoort? Het openingsweekend is met twee aankomsten bergop op maat van de Kempenaar. “Met deze conditie zal ik wellicht wat meer geduld moeten hebben”, klinkt het. “Maar ik heb de hoop ook nog niet volledig laten varen. Verder in de Tour? Ik mik niet echt op de zuivere massasprints, daar hebben andere jongens een streep voor. Op de lastigere finishes maak ik meer kans. De tijdritten staan wel met rood aangestipt. Ik heb alle tijdrittrainingen kunnen doen, ook met het oog op Tokio. Ik hoop op niveau te zijn, maar als ik pas tegen de tijdrit op het eind van de Tour in vorm ben, dan ben ik ook een gelukkig man.”

BK Waregem

Van Aert staat zondag ook aan de start van het nationaal kampioenschap in Waregem. Doorgaans is hij altijd en overal favoriet. En nu? Van Aert: “Ik start zondag en ik hoop dat ik finale kan rijden. Ik hoop ook dat ik er conditioneel nog een stap vooruit kan zetten. Er zijn nog veel vraagtekens, hopelijk na zondag al wat minder.”

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden