Nederlandse ‘spookvoetballer’ belaagd door prostituees na nieuw avontuur in Colombia

Nederlandse ‘spookvoetballer’ belaagd door prostituees na nieuw avontuur in Colombia

Een Nederlander die de wereld rondreist om zich als veelbelovend profvoetballer voor te doen en om dat imago te gelde te maken, is in Colombia opgepakt na een spoor van onbetaalde rekeningen. De Colombiaanse krant ‘El Tiempo’ meldt dat Bernio Jordan Enzo Verhagen. is aangehouden en wordt uitgeleverd aan of uitgezet naar Nederland.

De in Suriname geboren Verhagen, eind twintig, is nu ook berucht geworden langs de kust van het noorden van Colombia. Hij verbleef in de stad Santa Marta en presenteerde zich daar als topvoetballer. De man heeft in Santa Marta en Barranquilla gebruikgemaakt van dure hotels, appartementen, boten en restaurants en toonde op zijn mobiel elektronische overmakingen. Die zouden wat langer duren omdat het om internationale overboekingen ging. De ’elektronische betaling’ liep uit de hand volgens ‘El Tiempo’, toen vier prostituees meteen cash eisten en ze hem te lijf gingen tot de politie kwam.

Verhagen werd uiteindelijk aangehouden door de politie in Santa Marta, maar er was nog geen enkele officiële aanklacht tegen hem, wat zijn gevangenhouding bemoeilijkte. Dat probleem is volgens plaatselijke media opgelost door met name een verzoek van de Nederlandse justitie.

Eten voorgeschoten

Tijdens de hechtenis deed zich nog een betalingsprobleem voor. Twee advocaten ontdekten dat ze geen vooruitbetaling voor hun diensten hadden ontvangen. Ze weigerden eten voor hun cliënt te kopen, maar het geld is door de migratiedienst voorgeschoten.

Verhagen is een amateurvoetballer uit Brabant die de wereld introk om zich als prof te verhuren. Hij kreeg korte tijd contracten bij clubs in Moldavië, Zuid Afrika, Chili en Denemarken. In het laatste land is hij onder meer wegens fraude tot een celstraf veroordeeld.

Corrigeer

MEER NIEUWS