Tiental oproepen voor noodweer, zekeringkast van woning vernield na blikseminslag

Tiental oproepen voor noodweer, zekeringkast van woning vernield na blikseminslag

Foto: jhm

Kortemark / Koekelare / Nieuwpoort / Ieper -

Het aangekondigde zware onweer van zaterdagavond en -nacht liet West-Vlaanderen grotendeels links liggen. Brandweer Westhoek kreeg een tiental oproepen binnen, vooral in Kortemark. Daar sloeg de bliksem in op een woning.

Bij brandweer Westhoek liepen tussen zaterdagavond en zondagochtend een tiental oproepen binnen. In het zuiden, in de streek van Ieper, waren zelfs geen oproepen. “In Koekelare kwam ’s nachts regen binnen via het dak van een woning in de Zuidstraat”, zegt woordvoerder Kristof Louagie. “In Nieuwpoort werd de brandweer opgeroepen voor wat brokstukken en in Kortemark rukten ze enkele keren uit voor wateroverlast. Zij kregen ook andere oproepen voor noodweer.”

Bij post Kortemark kwam een vijftal oproepen binnen. De zwaarste was zaterdagnacht rond 23.30 uur. “De bliksem sloeg er in op een verlichtingspaal in de tuin van een woning in de Ichtegemstraat”, zegt brandweerkapitein David Vanden Eynde. “De inslag zocht zich een weg tot in de zekeringkast, die volledig vernield werd. Of er veel schade is aan toestellen in het huis is nog onduidelijk. Er was geen brandgevaar. In de Ieperstraat werden enkele gaten geslagen in het dak van een tuinhuis. Elders liepen kelders onder of stonden straten blank, zoals in ’t Oosthof en de Vladslostraat.”

Bewoners van Kortemark maakten zaterdagnacht melding van stroom- en internetproblemen. Fluvius kwam ter plaatse in de Ichtegemstraat.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio