BK Waregem: Van Aert met twijfels aan de start, Evenepoel wil koersen

BK Waregem: Van Aert met twijfels aan de start, Evenepoel wil koersen

Remco Evenepoel en miss België Kedist Deltour. Foto: BELGA

De twee protagonisten van het Belgisch profpeloton - Wout van Aert en Remco Evenepoel - zijn van start gegaan in het BK in Waregem met een verschillende mindset. “Het zou een verrassing zijn, mocht ik met deze conditie winnen”, sprak Van Aert. “Ik wil vooral koersen”, zei Evenepoel.

LEES OOK. Volg hier het BK wielrennen

Wout van Aert (Jumbo-Visma) staat met twijfels aan de start na zijn operatie (blindedarmontsteking). “Het is plezant om opnieuw aan de start te staan van een koers en een nummer op te spelden, om gewoon terug coureur te zijn. Trainen is nodig natuurlijk maar dat begint op een gegeven moment wel te vervelen. Het is merkbaar dat ik er even tussenuit ben geweest en dat er meer mag op de koers. Het BK is altijd een moeilijke koers. Ik heb maar één ploegmaat (Nathan Van Hooydonck) en dat is weinig tegen de grote blokken. Zonder koers in de benen is het voor mij ook een groot vraagteken. Ik ben nog niet op niveau na mijn blindedarmontsteking. Er is maar één ploeg (Alpecin-Fenix) waarvan ik verwacht dat ze de koers in handen zullen pakken. Het zit er wel in dat het geen massaspurt zal worden. Voor mij is het afwachten. De Belgische trui heb ik nog niet maar het zal wel een verrassing zijn met mijn conditie.”

BK Waregem: Van Aert met twijfels aan de start, Evenepoel wil koersen
Van Aert (r) met ploegmaat Nathan Van Hooydonck. Foto: BELGA

Evenepoel wil koersen

Remco Evenepoel (Deceuninck - Quick-Step) was ontgoocheld na zijn tweede plaats in de tijdrit maar staat vandaag met de nodige ambitie aan de start. “Het is een mooie koers, het weer zal goed blijven, dus dat is al veel”, begon de West-Vlaming. “De wind staat niet strak onderweg, jammer genoeg. De laatste lus is smal en technisch. Veel ploegen zullen controleren in functie van een sprint.”

Maar Deceuninck - Quick Step beschikt niet over zo’n sprinter, weet Evenepoel. “Wij hebben geen extreem snelle sprinter mee. Van ons uit moet er gekoerst worden. Het is moeilijk om deze koers te voorspellen. Er is geen enkele echte kopman bij ons. Wij hebben in de breedte een sterk team waar er veel kanshebbers zijn.”

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden