Bewoners Alfred Nobelstraat hangen massaal Belgische vlaggen uit

Bewoners Alfred Nobelstraat hangen massaal Belgische vlaggen uit

Bewoner Johan Muyldermans in de versierde Alfred Nobelstraat. Foto: Stijn Van de Sande

Mechelen / Muizen -

In de Alfred Nobelstraat in Muizen (Mechelen) stijgt de EK-koorts in aanloop naar de wedstrijd tegen Finland. Daar kochten de bewoners samen vlaggenstokhouders aan zodat ze heel de straat zwart-geel-rood kunnen kleuren. Al zijn er hier en daar ook andere vlaggen te bespeuren in de straat.

De Alfred Nobelstraat hangt sinds kort vol met Belgische driekleuren. De bewoners organiseerden in het verleden al verschillende activiteiten rond de wedstrijden van de Rode Duivels en laten ook het EK niet aan zich voorbijgaan. “In normale omstandigheden is zo’n toernooi een groot feest”, zegt Johan Muyldermans. “Dan komen we samen op een braakliggend terreintje, zetten we een groot scherm en kijken we met heel de straat naar het voetbal.”

Dat is door de coronamaatregelen niet mogelijk. “Daarom lanceerde mijn overbuur het voorstel om de hele straat vol te hangen met vlaggen”, zegt Muyldermans. “Hij had zelf al een vlaggenstokhouder aan zijn gevel hangen en vroeg wie er ook graag een wilde. Meer dan tien buren sloten zich aan bij het initiatief. Daarnaast zijn er ook bewoners die hun vlag gewoon aan hun raam hebben hangen. De hele straat is dus zeker klaar voor de wedstrijd tegen Finland.”

Bewoners Alfred Nobelstraat hangen massaal Belgische vlaggen uit
Verscheidene buren kochten een vlaggenstokhouder om de Rode Duivels aan te moedigen. Foto: Stijn Van de Sande

Internationaal

Toch zijn er niet alleen Belgische vlaggen te vinden in de Alfred Nobelstraat. “De initiatiefnemer is zelf een Nederlander en zijn vrouw is Brits. Zij verwisselen de vlaggen naargelang welk land er speelt. Bij wedstrijden van de Rode Duivels laten zij ook de Belgische vlag wapperen. En verderop in de straat woont een Italiaan. Ook hij heeft twee vlaggen hangen. Die extra nationaliteiten zorgen voor nog meer sfeer.”

Ook Stefan De Leeuw en Nadine Vercammen kochten een vlaggenstokhouder aan en plaatsten er een grote Belgische vlag in. “Ik ben Vlaamsgezind en op 11 juni hang ik zeker mijn Vlaamse vlag buiten, maar tijdens het EK supporteren we natuurlijk voor de Rode Duivels. Tous ensemble”, zegt De Leeuw. “Iedereen kent elkaar in de straat en we komen allemaal goed overeen. Het is dan ook jammer dat we door de coronamaatregelen niet samen naar de wedstrijden kunnen kijken, maar op deze manier supporteren we toch een beetje samen voor de nationale ploeg.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio