Tien doden, onder wie negen kinderen, bij kettingbotsing in Alabama

Tien doden, onder wie negen kinderen, bij kettingbotsing in Alabama

Themabeeld Foto: Shutterstock

Negen kinderen en een volwassene zijn zaterdag omgekomen bij een kettingbotsing met meer dan vijftien voertuigen in de buurt van Greenville in Alabama, toen zware onweersbuien over de Amerikaanse staat raasden. Dat meldt de lokale lijkschouwer Wayne Gorlock aan het Franse persagentschap AFP.

De vijftien voertuigen die bij de kettingbotsing betrokken waren, reden in noordelijke richting op de autosnelweg I-65. Het ongeval kan veroorzaakt zijn door aquaplaning, aldus Gorlock.

Volgens nieuwszender CNN zaten acht van de omgekomen kinderen, tussen 4 en 17 jaar oud, in een bus van de Tallapoosa County Girls Rach, een jeugdranch voor verwaarloosde of misbruikte kinderen. Een 29-jarige vader en zijn negen maanden oude dochter, die in een ander voertuig zaten, stierven uiteindelijk in het ziekenhuis.

De sterke winden en hevige regen in Alabama, Louisiana, Mississippi en Florida werden veroorzaakt door Claudette, oorspronkelijk gekwalificeerd als een storm, maar gedegradeerd tot een tropische depressie toen ze de Amerikaanse kust bereikte.

Twee doden door noodweer

Naast de kettingbotsing eiste het noodweer nog twee doden. Dat bevestigde Kip Tyner, de gemeenteraadsvoorzitter van Tuscaloosa (Alabama) zaterdag op Facebook. Het zou gaan om een 24-jarige man en zijn 3-jarige zoontje, die omkwamen toen een boom op hun huis viel.

Nog volgens Tyner zou er in Tuscaloosa County in een paar uur tijd meer dan achttien centimeter regen zijn gevallen.

Corrigeer

MEER NIEUWS