Brusselse brandweer moet dronken man uit het kanaal halen

Brusselse brandweer moet dronken man uit het kanaal halen

Themabeeld Foto: jhm

Brussel -

Het duikteam van de Brusselse brandweer heeft zondagnamiddag een man uit het kanaal moeten halen, nadat die zelf meerdere keren in het water sprong. De man was onder invloed en werkte niet mee. De brandweer waarschuwt voor het gevaar van zwemmen in het kanaal.

Een ziekenwagen die terugkeerde van een interventie werd omstreeks 15 uur door de politie verwittigd dat er een persoon in het kanaal zat ter hoogte van het Redersplein. De nodige brandweermiddelen, waaronder de duikploeg, en de nodige medische middelen werden meteen ter plekke gestuurd.

Daar trof de Brusselse brandweer een man aan die in ondergoed meerdere keren in het water sprong. De persoon in kwestie was onder invloed en werkte niet mee met de brandweer. Hij zocht zijn toevlucht tot een filterbak aan de rand van het kanaal. Het RISC-team vervoegde intussen de duikers van de brandweer. Ze besloten om te wachten tot de man uitgeput was. Hij werd uit het water gehaald, werd onmiddellijk opgevangen door het medische team en overgebracht naar het ziekenhuis.

“Ik wens eraan te herinneren dat het niet alleen verboden is om in het kanaal te zwemmen, maar ook dat dit zeer gevaarlijk is omwille van bacteriën, vervuiling, onderwaterstromingen, enzovoort”, vertelt Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio