Edward Theuns strandt op dertig centimeter van titel, maar is nog niet zeker van Tourselectie): “Hopelijk zien ze nu dat ik in vorm ben”

Edward Theuns strandt op dertig centimeter van titel, maar is nog niet zeker van Tourselectie): “Hopelijk zien ze nu dat ik in vorm ben”

Foto: BELGA

Je bent de enige die Van Aert en Evenepoel kan volgen. Je strandt op een half wieltje van de titel. En je bent duidelijk in bloedvorm. Toch is Edward Theuns nog steeds niet zeker van een Tourselectie. Het nummer twee van het BK is er het hart van in. “Ik hoop dat ze eindelijk zien dat ik die selectie verdien”, wees hij naar zijn ploeg Trek-Segafredo.

“Hoe ontgoocheld ik ben na mijn tweede plek? Superontgoocheld. En tegelijk ook trots op de koers die ik gereden heb.” Heel even leek Edward Theuns voor een dubbele verrassing te zorgen in het BK. Eerst toen hij als enige de sprong kon maken naar het topduo Van Aert-Evenepoel. Vervolgens toen hij in de spurt naast Van Aert kwam. “Helaas waren mijn armen te kort”, glimlachte hij flauw over zijn jump op de streep. “Wat scheelde het? Dertig centimeter. Ik weet niet of ik ooit nog zo dicht bij een nationale titel zal komen. Hier ga ik toch even slecht van slapen.”

Dat Theuns zo sterk voor de dag kwam, had nog een andere reden. De Belg van Trek-Segafredo reed in Waregem duidelijk op revanche. Theuns was gisterenavond nog steeds niet zeker van een Tourselectie. Hij ligt voor de laatste plaats in de balans met de Luxemburger Kirsch. Dat wringt. “Ik zou het bijna ‘kwetsend’ noemen”, klonk het. “Ik rij supergoed. Ik ben enorm professioneel qua voorbereiding, hoogtestages, noem maar op… Toch houden zij mij in onzekerheid. Normaal zou de selectie al na de Ronde van Zwitserland gemaakt worden. Dan was het weer wachten tot na de kampioenschappen. Dat is niet plezant. Zeker niet als het om de Tour gaat. Naar zo’n evenement wil je met meer rust kunnen toeleven.” Of hij vermoedt dat de ogen bij Trek-Segafredo zullen opengaan na dit BK? “Ik hoop dat ze mij nu zullen meepakken, ja”, besloot Theuns. “Ik heb alleszins getoond heb dat ik de selectie verdien. Maar dat vind ik al langer.”

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden