8 dronken bestuurders en 3 onder invloed van drugs tijdens weekend zonder alcohol en drugs in verkeer

8 dronken bestuurders en 3 onder invloed van drugs tijdens weekend zonder alcohol en drugs in verkeer

De acties stonden in teken van het weekend zonder alcohol en drugs in het verkeer. Foto: Politie Antwerpen

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft afgelopen weekend op verschillende plaatsen in en rond de stad alcohol- en drugscontroles uitgevoerd. De acties stonden in teken van het weekend zonder alcohol en drugs in het verkeer. Van de 667 gecontroleerde bestuurders hadden acht bestuurders te veel gedronken. Drie bestuurders reden onder invloed van drugs.

Op verschillende plaatsen in Antwerpen hebben de verkeersondersteuningsteams van Politiezone Antwerpen afgelopen weekend alcohol- en drugscontroles uitgevoerd. De acties stonden in teken van het weekend zonder alcohol en drugs in het verkeer en sluiten aan bij de campagne ‘groot gelijk dat je nuchter rijdt’ van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde.

In totaal werden er 667 bestuurders gecontroleerd. Slechts acht bestuurders hadden te veel gedronken. “Een buitenlandse bestuurder moest ter plaatse zijn boete van 1 260 euro betalen. Omdat dit niet lukte, werd zijn wagen getakeld”, zegt Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie.

Drie bestuurders reden onder invloed van drugs. “Een andere bestuurder had lachgas achter het stuur gebruikt en had nog lachgas bij zich in de wagen”, aldus Migom. Een andere gecontroleerde bestuurder reed rond met flessen lachgas in de wagen, deze werden in beslag genomen.

8 dronken bestuurders en 3 onder invloed van drugs tijdens weekend zonder alcohol en drugs in verkeer
Foto: Politie Antwerpen

86 verkeersovertredingen

Verder werden twee onverzekerde wagens en vier opgevoerde bromfietsen in beslag genomen. In totaal werden er ook nog 86 verkeersovertredingen geverbaliseerd. “Deze verkeersovertredingen zijn bijvoorbeeld door het rood licht rijden, onaangepaste snelheid, gsm achter het stuur of het niet dragen van een gordel”, zegt Migom.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio