Ellen van Loy op haar veertigste voor het eerst kampioen van België: “Ik schrik hier zelf enorm hard van”

Ellen van Loy op haar veertigste voor het eerst kampioen van België: “Ik schrik hier zelf enorm hard van”

Foto: BELGA

Verrassing in Waregem: de 40-jarige Ellen van Loy kroonde zich tot haar eigen verbazing tot nationaal kampioene bij de rensters die uitkomen voor clubteams. De veldrijdster stond zelf perplex.

“Tijdens de wedstrijd was ik nauwelijks bezig met een mogelijke titel in deze categorie. Ik probeerde me zo goed mogelijk te positioneren zonder ook maar enigszins aan dit mooie souvenir te denken”, verwijst de Herenthoutse naar haar tricolore trui.

“Op het moment dat we de laatste rechte lijn opdraaiden, was het gewoon zo snel mogelijk richting de finish stormen. Misschien was die ontspannen nonchalance wel net mijn troef. Toen de ploegleiding me tussen de andere rensters en begeleiders kwam oppikken, was het voor mij echt wel schrikken. Net als het mij veel doet als ik zie hoeveel mensen me dit blijkbaar gunnen.”

Sinds dit seizoen rijdt Van Loy voor Vondelmolen-De Ceuster-Bonache. In de wegkoersen draagt ze samen met haar ploeggenotes de trui van Bingoal-Pauwels Sauzen. “Ik wil beide ploegen bedanken voor de kansen die we krijgen door deze nauwe samenwerking. Dat dit een winwinverhaal is, wordt hiermee bevestigd. Nu was dat met alleen Belgische rensters, maar ook in de andere wedstrijden met de Nederlandse inbreng van onder andere Denise Betsema vormen we echt wel één geheel.”

Op 40-jarige leeftijd je eerste Belgische titel pakken, is weinigen gegeven. Al is het wel jammer dat ze haar trui weinig zal kunnen showen. “Zo erg is dat niet. Gewoon de symboliek die achter deze trui zit, is op zich al enorm fijn. En in de driekleur trainen, mag ik zo vaak ik wil hé.” (lacht en straalt van geluk)

Tom Van Laer

Tom Van Laer, de levensgezel van Van Loy, was er niet live bij. Hij verkoos voor één keer niet mee te gaan naar de koers. “Ik had hem net aan de lijn en natuurlijk was hij er graag bij geweest. Misschien moet hij nog maar eens thuisblijven. Wie weet win ik dan weer.” (lacht)

“Voor onze sponsors is dit enorm leuk”, reageert sportief verantwoordelijke Stijn Van Hout. “Met Vondelmolen en De Ceuster zijn we sinds twee jaar deze weg ingeslagen en met Bonache hebben we er sinds kort een derde naamsponsor bij. Dat de zege niet in onze eigen truien gebeurt, is jammer, maar was op voorhand zo afgesproken. Want door deze samenwerking hebben we een mooi programma gekregen.”

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden