Storing aan premetrolijnen in Antwerpen opgelost, wel nog vertraging mogelijk

Astridplein. Video: Van der Perre

Antwerpen -

Door een probleem bij de seinen waren vandaag alle premetrolijnen in Antwerpen verstoord. De brandweer werd opgeroepen om te evacueren. Het metrosysteem werd herstart en de reizigers hebben veilig de metro kunnen verlaten. Rond 20 uur is het ondergronds verkeer weer hervat.

“Sinds maandagochtend hebben we al verschillende problemen gehad met seinen”, zegt de woordvoerder van De Lijn. “De seinen flikkerden soms, maar we konden het probleem altijd wel oplossen.”

Rond 14.45 uur is het hele systeem van de premetrolijnen uitgevallen. Vijf trams stonden stil onder de grond. De brandweer is opgeroepen om de reizigers veilig uit de tramstellen te begeleiden. De trams konden uiteindelijk tot aan de perrons gebracht worden waardoor een evacuatie niet nodig is.

Het probleem hield lange tijd aan. De Lijn heeft vier pendelbussen ingezet die rijden van Antwerpen Eedenplein naar Rooseveltplaats.

Kort voor 20u kwam De Lijn via Twitter met de verlossende update. “Opnieuw een normale reisweg. Gevolgvertragingen zijn wel mogelijk. Het kan nog even duren voor we terug op schema rijden. Bedankt voor jullie geduld.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio