Dan toch geen EK-voetbal op Scheldekaaien

Dan toch geen EK-voetbal op Scheldekaaien

Op taferelen zoals hier in 2018 wordt het wachten tot een volgend groot toernooi, hopelijk volgend jaar tijdens het WK. Foto: Dirk Kerstens

Antwerpen -

Ontnuchterend nieuws voor alle voetballiefhebbers die ernaar uitkeken om de wedstrijden van het EK vanaf de kwartfinales te kunnen volgen op groot scherm op de Scheldekaaien in Antwerpen. Het fandorp komt er dan toch niet.

Nadat het er lange tijd naar uitzag dat er dit jaar geen fandorp zou verrijzen, kwam Pieter Verhoeven van Nomad Events op 11 juni met het goede nieuws dat er vanaf juli – door de bijkomende versoepelingen – toch een en ander mogelijk zou zijn, met telkens maximum 2.500 toeschouwers per match. De ticketverkoop werd dan ook opgestart.

Die hoop wordt nu opnieuw de kop ingedrukt. “We hebben er de voorbije maanden alles aan gedaan om toch een fandorp te kunnen bouwen in juli”, zegt organisator Pieter Verhoeven. “Helaas is de voorbije dagen gebleken, door een combinatie van factoren en het uitblijven van bepaalde versoepelingen, dat de kwaliteit van ons evenement er zodanig onder zou lijden dat een beleving zoals we die graag willen aanbieden niet mogelijk is. Met zeer veel pijn in het hart hebben we daarom beslist af te zien van de organisatie.”

“Voor alle fans die reeds een ticket kochten: deze worden volledig, inclusief servicekosten, terugbetaald via de ticketpartner. De koper hoeft hiervoor zelf niets te ondernemen. De terugbetaling kan tot drie weken duren”, verduidelijkt Verhoeven. “We duimen samen met de fans voor een succesvol EK van de Rode Duivels en hopen de Antwerpse supporters massaal terug te zien bij een volgend groot toernooi, hopelijk en – wellicht – zonder beperkingen.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio